elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inaugurat el pessebre Monumental d'Alacant amb quasi vint metres d'alçada

Inaugurat el pessebre Monumental d'Alacant amb quasi vint metres d'alçada
  • El Naixement, que figura al Llibre Guiness pel seu rècord mundial de mida, tindrà il·luminació i so des de les sis de la vesprada fins a la mitjanit del 6 de gener

MÉS FOTOS
Inaugurat el pessebre Monumental d'Alacant amb quasi vint metres d'alçada - (foto 2)
Inaugurat el pessebre Monumental d'Alacant amb quasi vint metres d'alçada - (foto 3)
Inaugurat el pessebre Monumental d'Alacant amb quasi vint metres d'alçada - (foto 4)

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha destacat aquest divendres "l'encert" que suposa la instal·lació del pessebre Monumental "Sagrada Família" a l'Esplanada d'Espanya "perquè s'ha convertit en una nova imatge promocional d'Alacant, que serveix de reclam per a els visitants i contribueix a la reactivació del sector turístic i hostaler”. El Betlem monumental es va instal·lar per primera vegada el 2020 a la plaça de l'Ajuntament i aquest any s'ha traslladat a la confluència de l'emblemàtic passeig amb la Rambla de Méndez Núñez.

"Al costat de les figures de la Sagrada Família", ha prosseguit Barcala, "s'aprecien les palmeres del passeig de l'Esplanada i, al fons, el port amb les embarcacions d'esbarjo i el Mar Mediterrani." El primer regidor ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del Naixement, on ha estat acompanyat pel regidor de Festes, Manuel Jiménez, integrants de l'equip de govern municipal i representants de les diferents festes de la ciutat d'Alacant.

El primer edil també ha incidit que “l'Esplanada, amb l'efecte crida del Betlem Monumental, es converteix en un nou punt de referència del Nadal amb dues fites més com són la Bola Gegant transitable i l'Avet Gegant”. També ha fet esment al que suposa com a element “per reactivar econòmicament sectors que més han patit la pandèmia com són, entre altres, el comerç, turisme, hostaleria i restauració”.

Ha augurat que aquest Nadal “serà, com aquest Betlem, gegant. Ens servirà per recuperar la il·lusió i la felicitat. Per gaudir-ne. Però, amb el seny i la prudència que ens ha caracteritzat aquests mesos”.

El Naixement comptarà amb so i il·luminació diària des de les sis de la vesprada fins a mitjanit del 6 de gener, i està situat sobre una plataforma per evitar danys al mosaic de l'Esplanada. Figura al Llibre Guiness dels Records des de l'1 de desembre de 2020 quan la jutgessa oficial del Guiness World Records, Lena Kulhmann, ho va certificar oficialment sota la denominació de “Largest Nativity Scene Figurines”.

Unes mesures de rècord i el cromatisme de les figures

La figura de Sant Josep fa 17 metres, als quals cal afegir un metre més del caiado que porta i que s'enlaira per sobre del cap. La Verge Maria fa 10,46 metres d'alçada i el nen Jesús, 3,25 metres. El seu autor és l'artista de fogueres, José María García Pachi. La figura de Sant Josep presenta uns colors terrosos, similars a les vestimentes hebrees. La de la Mare de Déu, una gamma de colors blaus simbolitzant la puresa, i una gamma de colors blancs, el Nen Jesús.

L'estructura interna és de tub de ferro amb unes mides de 50mmx50mmx1,5 mm. Està unida, mitjançant una soldadura de gas, per evitar imperfeccions a les juntes i una major durada. A més, amb un conjunt de cargols autobloquejants. Aquests, un cop estrets, ja no es deixen anar. S'han fet servir un miler de quilos a l'estructura.

Les tres figures han estat protegides mitjançant una substància química ignífuga. Aquesta les protegeix de les inclemències del temps, cops i vandalisme. El Betlem Monumental “Sagrada Família” està basat en el Modernisme alacantí de principis del segle XX, i pren com a referent els escultors Vicente i Daniel Bañuls.

Pujar