29 de novembre de 2020 29/11/20

Gemma Miralles i Joan Nave s’enfronten en el IV Torneig de Dramatúrgia

Gemma Miralles i Joan Nave s’enfronten en el IV Torneig de Dramatúrgia - (foto 1)
  • El combat escènic se celebra el dimecres 8 de gener al Teatre Arniches

Els dramaturgs alacantins Gemma Miralles (La Pelailla d’Alcoi) i Joan Nave (El Garroferet de Benissa) s’enfrontaran en el ring teatral de l’Arniches, el dimecres 8 de gener a les 19 hores, en els quarts de final del IV Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura que se celebra al Teatre Arniches d’Alacant

La quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana enfrontarà huit ‘pesos pesats’ de l’escriptura teatral valenciana en un torneig en el qual els textos d’aquests autors, de 30 minuts de durada, seran interpretats per actors professionals en combats per parelles i en els quals el públic assenyalarà el vencedor en una votació. Amb això, es pretén visibilitzar el treball d’aquests dramaturgs i arribar a nous públics.

Aquest combat literari i literal, que enfrontarà huit dramaturgs de Castelló, València i Alacant, se celebrarà entre el 8 i el 29 de gener a les tres capitals. Es tracta d’una ‘emocionant i divertida activitat’ nascuda dins del Festival Temporada Alta de Girona fa set anys, de la mà del dramaturg Jordi Casanovas, i que en 2016 i 2017 va organitzar a València Creador.es.

En aquesta edició participen els escriptors Gemma Miralles, Joan Nave, Lucía Sáez, Begoña Tena, Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado. A més, es comptarà amb l’actriu Pilu Fontán com a mestra de cerimònies.

La gran final del ‘Torneig de Dramatúrgia’ se celebrarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Gemma Miralles: La Pelailla d’Alcoi

La coneguda com ‘La Pelailla d’Alcoi’ és actriu i directora de teatre. Vinculada a la cia. Teatre La Dependent d’Alcoi. De ‘Sukei a Naima’ va ser el seu primer text teatral.

Joan Nave: El Garroferet de Benissa

És actor, dramaturg i llicenciat en Filologia Catalana. És fundador de la companyia Esclafit Teatre. Durant els anys d’universitat, va interpretar diverses obres, com: ‘En cap cap cap’ (diversos autors), ‘1-2-3 Molins’ (a partir de textos de Manuel Molins), ‘Antaviana’ (de Dagoll Dagom i Pere Calders), ‘Morir o no’ (Sergi Belbel). Joan Nave és ‘El Garroferet de Benissa’.

Pujar