24 de novembre de 2020 24/11/20

El Festival de Cinema d'Alacant entregarà el Premi Lucentum a José Luis Garci

El Festival de Cinema d'Alacant entregarà el Premi Lucentum a José Luis Garci - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Festival de Cinema d'Alacant entregarà el Premi Lucentum a José Luis Garci - (foto 2)
  El Festival de Cinema d'Alacant entregarà el Premi Lucentum a José Luis Garci - (foto 3)

  El oscarizado José Luis Garci rebrà el Premi Lucentum en la 17a edició del Festival de Cinema d'Alacant. Garci serà homenatjat el pròxim 28 de maig, en un esdeveniment dedicat especialment per a ell, dins de la setmana del Festival, que se celebrarà del 23 al 30 de maig.

  Amb aquest homenatge el Festival vol reconéixer la seua labor com a director de cinema, tal com ho ha fet en edicions anteriors homenatjant a Alex de l'Església, Agustín Díaz Yanes, Fernando Colomo, Gràcies Querejeta, Bigas Lluna, Paco Plaza, Mariano Barroso, Imanol Uribe, Daniel Montsó, María Ripoll o Jaime Chávarri, guardonat l'any passat.

  “Garci és una institució dins del cinema espanyol, un referent per a tots els amants del seté art, no sols per la fita que va suposar ser el primer guardonat amb un Oscar, sinó per la seua llarga trajectòria no sols com a director, sinó també com a productor, guionista i autor literari. És un honor poder comptar amb ell en el nostre Festival”, ha comentat Vicente Seva, director del Festival de Cinema d'Alacant.

  Sobre José Luis Garci

  Garci s'aficiona al cinema des de molt xiquet i als 19 anys inicia la seua labor com critique de cinema en diferents revistes mentre escriu els seus primers relats. És als 25 anys quan s'inicia en el món del seté art com a guionista, aqueix any escriuria ‘El Cronicón’. Destaquen entre altres obres com a guionista ‘La cabina’ i ‘Els nous espanyols’.

  El seu debut com a director va ser amb ‘Assignatura pendent’, i el seu major èxit amb ‘Tornar a començar’ en 1982, pel·lícula per la qual va aconseguir un Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, el primer d'un director espanyol. Entre les seues pel·lícules hi ha títols com “El crack” ‘Sessió contínua’, ‘Assignatura Aprovada’, ‘L'Avi’, “Cavallets C. 1950”, ‘*Ninette”, “Llum de diumenge”, “Sang de maig” o ‘El crack zero’.

  Posseïdor d'un gran numere de premis i distincions destaquen l'Óscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per “Tornar a començar” (1982); Goya al millor director per “Assignatura aprovada” (1987); Premi Nacional de Cinematografia (1992) i la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles arts (1997)

  És autor d'una extensa obra literària.El Festival de Cinema d'Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani i altres empreses col·laboradores.

  Pujar