elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA exporta el model de dessalació d’Alacant a través de la formació de professionals

La UA exporta el model de dessalació d’Alacant a través de la formació de professionals
  • L’Institut de l’Aigua i les Ciències Ambientals imparteix la segona edició del curs que organitza l’Asociación Latinoamericana de Desalación y Reúso del Agua

MÉS FOTOS
La UA exporta el model de dessalació d’Alacant a través de la formació de professionals - (foto 2)
La UA exporta el model de dessalació d’Alacant a través de la formació de professionals - (foto 3)

Una vintena de professionals de diferents països participen aquesta setmana en la segona edició del curs Capacitació Efectiva en Dessalació en l’Institut de l’Aigua i les Ciències Ambientals de la UA (IUACA), que organitza l’ Asociación Latinoamericana de Desalación y Reúso del Agua (Aladyr) amb la col·laboració de la International Desalination Association (IDA) i l’Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització (AEDYR).

La directora executiva d’Aladyr, Rogile Makarem, ha destacat que es tracta «d’una capacitació efectiva en dessalació que permet a professionals de Llatinoamèrica en primera instància, però també d’altres zones, que tinguen l’oportunitat de conèixer de prop tot el que correspon a les bases teòriques i científiques que acompanya la capacitació i aprenentatge en dessalació».

Durant el curs, que es desenvolupa entre aquest dilluns 5 de juny i el divendres 9, s’impartiran 19 ponències tècniques i els participants en el curs visitaran les instal·lacions de dessalació d’Alacant, el Campello, Mutxamel i Torrevella i també la dessaladora del campus de la Universitat d’Alacant. Imparteixen el curs 17 especialistes en diferents temàtiques relacionades amb la dessalació, entre els quals es troben el professor emèrit Daniel Prats Rico i el catedràtic Jose Luis Sánchez Lizaso, reconeguts experts en el camp de la dessalació.

En aquesta segona edició del curs participa alumnat procedent de Brasil, Mèxic. Veneçuela, Argentina, Algèria, Espanya i Portugal que treballen en empreses del sector sanitari, prestadores de serveis, tant del sector públic com privat, i assessors d’enginyeria, entre d’altres, que «a través d’aquest curs tenen l’oportunitat de conèixer i aprendre de l’experiència d’Alacant en el camp de la dessalació i poder-la replicar als seus països amb èxit», en paraules de Rogile Makarem.

Pujar