elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts els responsables de l'onada de robatoris en trasters a Alacant

Detinguts els responsables de l'onada de robatoris en trasters a Alacant
  • Els detinguts usaven un vehicle robat recentment i van ser enxampats infraganti quan van tornar a un garatge on ja havien robat abans

Agents de la Policia Nacional han detingut dos homes infraganti que es dedicava a entrar a garatges comunitaris on robaven en trasters i trencaven les finestretes dels vehicles per emportar-se el que hi hagués dins a més de comandaments de garatges per tornar a robar en el futur.

La investigació va començar quan es va produir un augment significatiu de casos de robatoris de trasters i vehicles, la majoria a l'interior de garatges. El grup de recerca de la Comissaria de Districte Nord d'Alacant es va adonar que hi havia un grup molt actiu a la zona Nord de la ciutat dedicat a aquesta activitat il·lícita, ja que als robatoris sostreien comandaments de garatge per tornar a robar amb posterioritat. Immediatament va organitzar un dispositiu per trobar els responsables.

L'operatiu es va establir durant les nits i franges horàries on tenien lloc els fets delictius i hi va participar indicatius de paisà del Grup Operatiu de Resposta en coordinació amb el de Grup de Recerca esmentat.

Com a resultat del dispositiu, van ser detinguts infraganti els dos presumptes autors durant la matinada, mentre fugien de l'escena del crim amb el botí sostret a 5 trasters i del calaix d'una motocicleta, a més portaven les eines utilitzades per poder forçar-los. Entre els efectes sostrets hi havia dues bicicletes, un casc de motocicleta i peces de vestir. Es tractava del garatge d'una urbanització on ja havien robat amb anterioritat i de la que ja tenien el comandament d'obertura del garatge.

La detenció es va produir després de diverses hores de seguiment durant la nit. Els detinguts es desplaçaven en un vehicle que havia estat robat uns dies abans.

Tots dos detinguts tenen un ampli nombre d'antecedents policials, la majoria per delictes contra el patrimoni similars al d'aquesta ocasió i per tràfic de drogues.

Pujar