20 d’octubre de 2020 20/10/20

Detinguda per apunyalar mortalment al seu company de pis a Alacant i ocultar-ho

Detinguda per apunyalar mortalment al seu company de pis a Alacant i ocultar-ho - (foto 1)
  • En un primer moment va avisar a la Policia dient a havia trobat el cos sense vida i que podria haver sigut un robatori

Agents de la Policia Nacional han detingut a una persona de nacionalitat eslovaca i 41 anys d'edat com a presumpta autora d'un delicte d'homicidi, després d'admetre davant els agents l'autoria dels fets, malgrat que des d'un principi, l'ocultara. Dilluns passat el Centre de Coordinació i Emergències 112 va rebre un avís en el qual una persona deia haver descobert en el seu domicili el cos sense vida del seu company de pis que presentava diverses ferides punxants i molta sang, afegint que probablement havia sigut víctima per un robatori.

Les dotacions policials que van acudir a l'habitatge van trobar en el bany a un home tombat sobre un gran toll de sang. En entrevistar-se amb la persona que havia anomenat als serveis d'emergència, la qual va resultar ser l'autora dels fets, va manifestar als agents, en un primer moment, que s'ho havia trobat en el bany tendit en el sòl, creient que podria ser degut a un desmai, no fent referència en cap cas de la presència de les lesions d'arma blanca que acabava de comunicar als serveis d'emergències.

En aqueix mateix instant, la dotació policial actuant va activar el protocol especial davant delictes violents, personant-se en el lloc dels fets, agents del grup d'homicidis i de la Policia Científica de la Policia Nacional per a fer-se càrrec de la investigació. Personats en el lloc, als investigadors els va resultar dubtosa la declaració sobre l'avís que havien rebut per part de la central d'emergències donant compte d'una persona morta amb ferides punxants, ja que les lesions no es podien observar des de la posició en la qual es trobava el cadàver.

Els agents van trobar el cos de la víctima envoltat d'un gran toll de sang que a simple vista no es podia apreciar cap ferida per la posició del cos i que fins a l'alçament i examen del cadàver per part del mèdic forense no es van poder apreciar les ferides d'arma blanca que presentava la víctima pel que resultava improbable que la requeridora tinguera coneixement prèviament de les lesions causades llevat que ella mateixa li les haguera ocasionades.

En la Inspecció Ocular Tècnic Policial practicada, els investigadors també van trobar en diferents parts de l'habitatge restes de sang, així com refregades de color roig en les parets del que hauria sigut un clar intent d'esborrar les restes de sang i que feia suposar que la víctima hauria sigut agredida. Al seu torn, l'absència de restes biològiques en l'exterior de l'habitatge apuntava al fet que l'agressió hauria ocorregut dins del domicili.

En contrastar els investigadors la coartada que pretenia mantindre la requeridora i habitant de l'habitatge, i a causa de les contínues incongruències i contradiccions, sumat a les consideracions prèvies que es van extraure de la Inspecció Ocular, va fer que finalment l'autora admetera espontàniament que va ser ella la que assestara les punyalades contra la víctima amb un ganivet de cuina, el qual va ocultar intencionadament des del primer moment.

Amb totes les proves i les declaracions realitzades als veïns i familiars de la víctima i a la presumpta autora dels fets, els agents van poder determinar que el motiu de l'agressió i posterior defunció va poder deure's a alguna mena de conflicte o discussió entre la víctima i l'autora relacionat amb alguna mena d'exigència econòmica, ja que el mort ajudava econòmicament a la detinguda.

L'autora dels fets ha sigut imputada d'un suposat delicte d'homicidi i posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Alacant pels agents de la Comissaria d'Alacant pertanyents al Grup de Delinqüència Violenta (UDEV) de Policia Judicial

Pujar