elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desmantellada una xarxa que transportava haixix en vehicles de gran tonatge que operava en la Comunitat

Desmantellada una xarxa que transportava haixix en vehicles de gran tonatge que operava en la Comunitat
  MÉS FOTOS
  Desmantellada una xarxa que transportava haixix en vehicles de gran tonatge que operava en la Comunitat - (foto 2)
  Desmantellada una xarxa que transportava haixix en vehicles de gran tonatge que operava en la Comunitat - (foto 3)

  Agents de la Policia Nacional han detingut a 18 persones aconseguint la desarticulació d'una organització criminal que exportava grans quantitats d'haixix des d'Alacant fins a França. Els arrestats ocultaven la seua activitat il·lícita amb mercantils fictícies que simulaven l'existència de relacions comercials internacionals entre empreses europees. L'organització comptava amb diversos immobles que utilitzaven per a amagar la droga en “caletas”. Han sigut intervinguts un total de 4073 quilos d'haixix i s'han registrat deu immobles a Alacant, Granada i Saragossa.

  Transport d'haixix en camions

  Les investigacions policials van començar després de la localització i intervenció d'una primera partida de 1.240 quilograms d'haixix a França, on les autoritats policials del país veí van procedir a la detenció d'una persona que transportava la substància en un camió espanyol.

  Aquest transport era gestionat per una sèrie de mercantils radicades a Saragossa. Es tractava d'empreses fictícies, sense activitat real i creades únicament per a donar aparença de legalitat a un suposat comerç internacional de transport per carretera amb vehicles de gran tonatge. Per aquest motiu, les primeres gestions es van iniciar sobre els investigats allí radicats.

  De manera paral·lela, i després de diverses gestions, la Policia Nacional va localitzar i va identificar a Alacant la nau industrial de la qual van eixir les substancies estupefaents intervingudes a França. Des d'aqueix moment, aquest immoble va ser sotmés a una contínua vigilància policial que es va prolongar durant diversos dies, la qual cosa va permetre determinar que els autors dels fets situats en aquesta ciutat continuaven amb l'activitat delictiva.

  Fruit d'aquestes vigilàncies, es va localitzar una furgoneta que transportava les substancies estupefaents a la nau. Aquest vehicle també va ser sotmés a les oportunes vigilàncies que van portar als investigadors fins a les localitats de Màlaga i *Atarfe (Granada), on van localitzar un altre nou punt d'ocultació de les substàncies estupefaents.

  1.007 quilos d'haixix ocult en mobles simulats

  Les vigilàncies en la nau d'Alacant van culminar amb l'arribada d'un camió de gran tonatge que es va introduir en les instal·lacions i que va efectuar una càrrega durant un breu espai de temps. Posteriorment, carregat de mobles, va iniciar la seua ruta cap al nord d'Espanya amb la finalitat d'arribar a França. Després de ser interceptat pels investigadors policials als afores d'Alacant, i una vegada efectuada l'oportuna inspecció sobre la seua càrrega, es va descobrir que a l'interior dels mobles simulats s'ocultaven 1.007 quilograms d'haixix. En aqueixos instants es va procedir a la intervenció d'aquestes substàncies i a la detenció del seu conductor, vinculat a les mercantils fictícies de Saragossa.

  Posteriorment, a l'interior de la nau d'Alacant es van localitzar i es van intervindre altres 612 quilograms d'haixix. Fruit de les gestions efectuades sobre la furgoneta que transportava les substàncies fins a aquesta nau, es va procedir a la intervenció d'altres 1.224 quilograms d'haixix que estaven sent transportats cap a Alacant per a efectuar un nou procés d'ocultació en mercaderia legal.

  També es va localitzar en la localitat alacantina de Sant Vicent del Raspeig una altra nau industrial usada per l'organització per a la preparació de compartiments ocults, coneguts com "*caletas", en maquinària industrial i en remolcs de camions de gran tonatge.

  Presó provisional per a catorze detinguts

  En els deu registres practicats durant la investigació a Alacant, Granada i Saragossa, s'han intervingut dos caps tractors, set remolcs de camió de gran tonatge, sis vehicles i dues màquines compactadoras de cartó, entre molts altres efectes i documentació relacionada amb els fets. La investigació patrimonial ha permés bloquejar set immobles en diferents províncies espanyoles, 32 vehicles i nombrosos comptes bancaris els titulars dels quals eren els implicats en els fets.

  En total han sigut detinguts 18 individus –Alacant (8), Zaragoza (5), Granada (4) i França (1)-, ingressant 14 d'ells a la presó provisional.

  Pujar