elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura de la Generalitat ofereix teatre per a adults, música i un infantil al Teatre Arniches

Cultura de la Generalitat ofereix teatre per a adults, música i un infantil al Teatre Arniches
  • L’assetjament escolar, la salut mental i el suïcidi juvenil són alguns dels temes que tractarà ‘Karaoke Elusia’ a l’Arniches

  • El baixista i fundador d’Aspencat, Xavi Aspenbass, presenta La Llavor a l’Arniches, un nou projecte musical en acústic

MÉS FOTOS
Cultura de la Generalitat ofereix teatre per a adults, música i un infantil al Teatre Arniches - (foto 2)

Cultura de la Generalitat ofereix tres espectacles aquest cap de setmana a Alacant: teatre per a adults, un concert i un espectacle familiar els dies 28, 29 i 30 al Teatre Arniches.

L’Institut Valencià de Cultura aposta per un cap de setmana ple de poesia, en el qual es tractaran temes com l’assetjament escolar, el suïcidi juvenil, la supervivència o la solidaritat, amb propostes per a tots els gustos. La delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat: “Ens encanta poder concentrar una oferta tan variada en un cap de setmana. Tenim tres espectacles d’alta qualitat tractant temes d’importància. A més, La Llavor ens porta un concert molt especial amb uns músics espectaculars, cosa que sens dubte és un gran exemple de la potència de la música que s’està fent a la Comunitat Valenciana”.

El divendres 28 a les 20.30 hores el Teatre Arniches ofereix ‘Karaoke Elusia’, un espectacle escrit i dirigit per Oriol Puig, que posa en escena un jove elenc compost per Lluís Arruga, Biel Montoro i Valèria Sorolla, que interpreten tres joves que durant una nit, en un karaoke, canten i recreen tot el que ha passat en aquest últim i complicat any.

Oriol Puig aborda temes com l’assetjament escolar, la salut mental i el suïcidi juvenil, perquè pensa que “sovint ens oblidem de l’impacte que pot arribar a tindre en la vida d’una persona, sobretot en la dels joves, les personalitats dels quals encara s’estan desenvolupant”.

‘Karaoke Elusia’ és la culminació del projecte internacional de creació escènica Extended Universe, que pretén promoure l’ús de noves tecnologies en la creació teatral i la implicació de joves en la pràctica escènica.

El dissabte 29, també a les 20.30 hores, torna la música a l’Arniches i ho fa amb un concert de la formació La Llavor, el nou projecte musical en acústic de Xavi Aspenbass, baixista i membre fundador d’Aspencat, una de les bandes referents de la música valenciana.

Mitjançant les versions del seu grup, Aspenbass vol reflectir la part més sentimental d’aquestes cançons en un vessant més íntim, musical i emocional. Compta amb les veus femenines de Clara Olóndiz i Raquel Mengual al davant, i amb una nova banda de músics experimentats d’una gran qualitat musical: Iván Espí a la guitarra, Jordi Pastor amb l’acordió, Jaume Galiana a la percussió, Rubén Escrivà a la trompeta, Vicent Caselles amb el saxo i Kesus en el trombó.

El projecte compta amb la col·laboració de Manolo Miralles, d’Al Tall, i Ximo Guardiola, d’Owix, i amb la poderosa veu en els versos del rapsode Joan Femenia.

El Teatre Arniches tancarà la programació de cap de setmana el diumenge 30 de gener a les 12.00 hores, amb una proposta especial de teatre familiar dins del cicle Som Menuts. Zum Zum Teatre presenta ‘Soc una nou’, un espectacle recomanat per a xiquetes i xiquets a partir de 6 anys, en el qual Ramón Molins, a partir d’un conte de Beatriz Oses, conta aquesta història plena de sensibilitat, humor, tendresa i solidaritat, a través d’un xiquet que cau d’un anouer al jardí d’una advocada malhumorada, que sorpresa i entendrida decideix ajudar-lo, al·legant davant del jutge una antiga llei per la qual qualsevol fruit caigut a la seua propietat, li pertany.

Jesús Agelet, Andrés Batista, Begonya Ferrer, Jordi Gilabert i Albert García integren el repartiment d’aquest espectacle, que, a més, compta amb una original posada en escena i el piano en directe d’Antoni Tolmos.

Aquest espectacle està inclòs en la Campanya de Teatre Escolar per a centres de Primària i Secundària que el Teatre Arniches ofereix des d’octubre.

Entrades a la venda en els enllaços següents:

‘Karaoke Elusia’

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=KaraokeElusia

La Llavor

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=LaLlavor

‘Soc una nou’

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=SocNouAlc

 

Pujar