elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de la Joventut d’Alacant renova la seua Comissió Permanent fins 2023

El Consell de la Joventut d’Alacant renova la seua Comissió Permanent fins 2023
  • Foment de l'ocupació juvenil, representació política de la joventut, estudi de l'impacte de la Covid-19 en la joventut, un festival climàtic i l'apropament del Consell a la joventut alacantina seran algunes de les línies de treball que es plantejen

El Consell de la Joventut d'Alacant ha renovat aquest diumenge en la seua Assemblea General la Comissió Permanent per als propers dos anys, mantenint entre els seus eixos polítics el feminisme, l'ecologisme, els drets LGTB i les propostes d'oci alternatiu. Dos anys que estaran marcats per l'estudi i l'adaptació a la nova realitat de la joventut en l'era Covid-19 i la manca d'espais municipals per a la joventut alacantina.

La nova Comissió Permanent s'ha marcat com objectiu principal l'adaptació del Consell als nous temps en vespres del seu 30 aniversari. La representació política del jovent sera un pilar aquests dos anys en els que es cercarà la incidència en les institucions i decisions polítiques sobre el jovent alacantí i així evitar que el jovent torne a ser el gran oblidat de la recuperació de la crisi econòmica.

“En la Comissió per a la Reconstrucció de la ciutat d'Alacant ho vam dir i ho tornarem a repetir les vegades que faça falta, en la crisi de 2008 la joventut fou la més afectada. No hem aconseguit sortir dels efectes de la darrera crisi i no podem permetre tornar a ser les grans perjudicades d'aquesta crisi. Els nivells d'atur juvenil no deixen de créixer i Espanya lidera l'atur juvenil europeu. L'administració ha d'apostar hui més que mai per l'ocupació juvenil. Les universitats han de deixar de banda les pràctiques laborals no remunerades, el Parlament Europeu ja va aprovar una resolució a la qual considera les pràctiques no remunerades una forma d'explotació laboral i una vulneració dels drets de la gent jove. Obrim la porta a treballar colze a colze amb la Universitat d'Alacant i el seu nou equip rectoral. Som conscients de la realitat actual i de les necessitats del jovent. Som una generació responsable i no permetrem que es continue la criminalització a la joventut”, ha destacat Àlvar López de Medina, nou President del Consell de la Joventut d'Alacant.

El Consell de la Joventut d’Alacant és l'organisme que agrupa i representa a les més de 30 associacions juvenils de la ciutat d'Alacant i que te entre les seues funcions fomentar l'associacionisme juvenil, facilitar la col·laboració entre les associacions, impulsar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural d'Alacant, promoure el coneixement de la cultura, història i llengua pròpia, difondre entre la joventut els valors de la llibertat, la pau i la defensa dels drets humans i participar en els organismes consultius de caràcter públic que s'estableixen per a l'estudi de la problemàtica juvenil.

Pujar