elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell col·labora amb la Universitat d'Alacant en un estudi genètic sobre les poblacions del xau, en perill d'extinció

  El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Universitat d'Alacant mitjançant el qual finançarà, amb 4.000 euros, un estudi sobre la diversitat genètica de les poblacions valencianes de Panarus biarmicus (xau en valencià) i la seua afinitat amb altres poblacions europees.

  Aquesta col·laboració s'emmarca dins de les competències de la conselleria en matèria de protecció d'hàbitats naturals i fauna i flora.

  S'estableixen una sèrie d'espècies animals i vegetals la conservació de la qual es considera d'interés prioritari. Entre elles es troba el xau (Panarus biarmicus), au registrada com 'en perill d'extinció ' en el Catàleg Valencià d'Espècies de Fauna Amenaçades.

  En l'actualitat, el nombre de xaus a la Comunitat Valenciana és molt escàs, i es concentra en tres zones humides: a l'Albufera, a les Salines de Santa Pola i al Fondo.

  La Universitat d'Alacant realitza habitualment activitats científiques relacionades amb aquest tipus d'espècies, la qual cosa contribueix a la realització de les funcions de conservació.

   

  Pujar