elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El VI Congrés Internacional de Transparència i Accés a la Informació desembarca en la Universitat d'Alacant al setembre

El VI Congrés Internacional de Transparència i Accés a la Informació desembarca en la Universitat d'Alacant al setembre

    La VI edició del Congrés Internacional de Transparència i Accés a la Informació (CIT), congrés de referència a Espanya en matèria de transparència i àmbits afins com la participació, la rendició de comptes i la lluita contra la corrupció i el bon govern, tindrà lloc a la Universitat d’Alacant del 27 al 29 de setembre de 2021.

    En modalitat dual, presencial i en línia, en prevenció per la Covid-19, el Congrés centrarà l’atenció en l’intercanvi d’experiències professionals i reflexions acadèmiques sobre la transparència i matèries afins com la participació, la rendició de comptes, la gestió pública responsable, la regulació dels lobbies i la integritat pública. Entre d’altres, dues activitats destaquen en la programació: la reunió dels consells de transparència de les comunitats autònomes, i la reunió de les agències i oficines antifrau de les comunitats autònomes i dels principals ajuntaments espanyols.

    El CIT s’estructura en sessions plenàries i en grups de treball. En aquests darrers s’inclouen conferències seleccionades sobre aquesta matèria, així com ponències i comunicacions dels participants. Partits polítics, participació electoral i transparència, periodisme i transparència, govern obert i participació ciutadana, o regulació dels lobbies són alguns dels grups de treball proposats. El termini d’inscripció i de propostes i comunicacions en els grups de treball està obert fins al 31 de juliol.

    El president del Comitè Organitzador és Raúl Ruiz Callado, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA; presideix el comitè científic Manuel Alcaraz Ramos, professor titular de Dret Constitucional de la UA. A més, aquest congrés compta amb dos directors, Manuel Sánchez de Diego Fernández de la Riva, professor de la Universitat Complutense de Madrid, i Javier Sierra Rodríguez, professor de la UA.

    Pujar