elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís sol·licitarà un informe d'impacte econòmic del projecte de Palau de Congresos

  • Natxo Bellido: "Després dels fiascos del PP amb els Palaus de Congressos i l'obscurantisme de Barcala, exigim que les coses es facen bé. És massa diners com per no tindre estudis econòmics per valorar "

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant avança que sol·licitarà explicacions, transparència i informes a la Comissió Port-Ciutat convocada per demà dilluns 24 per tractar el projecte anunciat en mitjans de comunicació de centre de congressos en terreny portuari. En concret, es tornarà a exigir els informes d'ubicacions, ja comandes fa setmanes, sobre la ubicació a les Farineres de Benalúa que es va fer des de la UA, com el de la UPV que marcava la idoneïtat de la ubicació portuària.

Natxo Bellido, portaveu de Grup Municipal "anem a demanar un informe d'impacte econòmic d'un centre de congressos que, d'aquestes dimensions i capacitat en la ciutat d'Alacant, el PP ja ha collit sonors fracassos en projectes passats, que ens han costat milions d'euros i que estaven lligats a interessos especulatius o posaven en risc paratges naturals com el Benacantil ". Per aquest motiu, afegeix el portaveu de Compromís "anem a sol·licitar demà a la comissió que s'encarregue un informe d'impacte i retorn econòmic sobre aquest projecte perquè no entenem que es puga afrontar un projecte d'aquesta magnitud econòmica sense tindre molt clara la seva viabilitat econòmica , que model de congressos pot acollir la ciutat i que ha de ser la capacitat d'el futur recinte congressual ".

A més, des de la coalició progressista, s'exigirà demà a la comissió, que l'alcalde Luís Barcala deixe de portar aquest tema amb tan poc respecte institucional cap als grups municipals, als que encara no ha comunicat absolutament res sobre aquest tema. Bellido ha denunciat "no és admissible que un projecte que ha de ser de ciutat Sr. Barcala no haja volgut trobar un moment en aquestes setmanes per explicar-ho a l'oposició. Aquesta no és la millor manera d'integrar el conjunt de forces polítiques en aquest projecte, ni de donar-li la importància institucional que necessita ".

D'altra banda, Bellido ha anunciat que "anem a proposar que s'informe sobre el Palau de Congressos en el Consell Social de la Ciutat. Un òrgan de participació ciutadana que recordem s'hauria d'haver convocat fa setmanes per parlar dels projectes municipals per presentar als fons europeus de reconstrucció Next Generation. Si el PP vol fer aquesta vegada les coses bé, després dels fiascos que ha protagonitzat i les oportunitats perdudes, han d'encarar aquest projecte des del diàleg i la transparència amb l'oposició i amb la societat civil alacantina. Esperem que Barcala haja après dels fracassos d'anteriors governs de PP, tot i que de moment està demostrant el contrari i això és molt negatiu per al projecte de contenidor congressual ".

Finalment, també es preguntarà per la participació de la Generalitat Valenciana en el projecte i sobre quines qüestions pretén que l'administració autonòmica se sume a aquest projecte de centre de congressos.

Pujar