elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís sol·licita una línia d'ajuda específica als comerciants de Pare Esplá afectats pel retard de l'obra de remodelació

Compromís sol·licita una línia d'ajuda específica als comerciants de Pare Esplá afectats pel retard de l'obra de remodelació
  • Natxo Bellido: "Pare Esplà urgeix una línia d'ajuda directa als comerços i hostalers afectats per la demora de les obres, impulsar accions econòmiques i el foment de la recuperació econòmica de l'avinguda"

El portaveu de Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha visitat les obres de Pare Esplà al costat de representants de la nova associació de comerciants La Voz del Comercio del Pla - Carolinas. Tot i que ja s'ha obert al trànsit un tram del carrer, les obres encara duraran diverses setmanes, el que complica l'activitat comercial. En aquest sentit, Natxo Bellido ha proposat "una línia urgent d'ajudes específica per als nombrosos comerços de la zona que han patit el retard injustificat de les obres, que havien d'haver finalitzat a l'abril". En aquest sentit, Bellido reclama "una línia d'ajuda directa als comerços i hostalers afectats per la demora de les obres, impulsar accions econòmiques i el foment de la recuperació econòmica de l'avinguda Pare Esplà, accions puntuals de promoció per a la reactivació i dinamització comercial de la zona després d'estar un any tancada a l'trànsit rodat i de vianants "

Pel que fa a les obres, el Grup Municipal ja va denunciar el passat mes d'agost, i ha considerat molt greu, l'augment del 20% de el cost total de l'obra, així com el nou retard en l'execució que suposa, després dels anteriors augments de termini d'obra ja aprovats en el mes d'abril 2021, eternitzar una obra que té un nou contratemps amb aquest modificat d'obra que suposa encarir radicalment. Davant d'això, Bellido va sol·licitar que el Sr. Perez convoqués de forma immediata la Comissió d'Urbanisme per explicar "el modificat de l'obra, la seva alarmant augment de preu, els reiterats incompliments de terminis i els problemes que ja està ocasionant com pot ser el deteriorament de rotonda d'accés a la Plaça Manila on els vehicles d'alta capacitat tenen molts problemes en sortejar i on les llambordes ja estan aixecades. En aquesta obra s'està convertint, juntament amb l'Esplanada, en obres maleïdes per a un Bipartit retratat en la incompetència, el caos i el malbaratament. "

Segons el parer del portaveu de Compromís, "ho estem advertint, el bipartit de dretes està recuperant tots els vicis que ens van portar a la ruïna com a institució i com a ciutat. De nou els sobrecostos i els modificats, els retards en l'execució de les obres, les promeses incomplertes o els pagaments fora de contracte pels serveis municipals o la incapacitat d'executar inversions són els valors de govern de PP de Barcala. Tornem a un paisatge de mala gestió, malbaratament i descontrol de diners municipal ".

Pujar