19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís situa la protecció de l'Ideal en el centre de la negociació del Catàleg de Proteccions

  • La coalició reclama una reunió amb Urbanisme per a conéixer en quina situació queden també la protecció a l'entorn de les Torres de l'Horta

El grup municipal de Compromís ha reclamat que el regidor d'Urbanisme, Adrián Santos, convoque una nova reunió per a conéixer de quina manera estan recollides en el Catàleg de Proteccions les qüestions prioritàries per a la formació progressista com són la protecció de l'antic Cinema Ideal, les Torres de l'Horta i les sobreelevacions d'edificis.

Com ha explicat Bellido, portaveu de la coalició, “augmentar la protecció de Cinema Ideal, de les Torres de l'Horta i donar una solució conservacionista el tema de sobreelevacions d'edificis són les claus per a Compromís en el Catàleg de Proteccions. I d'això volem parlar al més prompte possible amb el regidor d'Urbanisme per a poder anar a la comissió d'Urbanisme i al Ple que s'ha de convocar de manera immediata sobre el catàleg de proteccions”.

La formació progressista ha posat l'accent principalment en la protecció de l'antic Cinema Ideal, que demana canviar de protecció general parcial a protecció general total, almenys fins que s'elabore, per part de Cultura, l'informe pertinent sobre l'estat del cinema a l'interior i que contemple si existeixen elements a protegir. “Hem de continuar lluitant per complir el compromís unànime del ple municipal d'aconseguir l'ús públic i cultural d'aquest immoble”, ha remarcat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Quant a la sobreelevació d'edificis protegits, que proposa evitar i que l'Ajuntament puga utilitzar els mecanismes necessaris que permet la Llei per a compensar als propietaris. En aquest sentit, des de la coalició, reclamen que la compensació econòmica siga l'últim recurs i que aquesta es pague als preus oficials d'habitatge que publiquen periòdicament institucions com la Generalitat Valenciana o l'Estat i no a preus de mercat o de portals immobiliaris. I en cas de no poder-se evitar les sobreelevacions, s'obligue al fet que es mantinga la imatge de l'edifici, per a no provocar un perjudici estètic a l'edifici protegit, això suposaria que haurien d'utilitzar-se el mateix disseny i materials en la seua construcció perquè tinguera el mateix aspecte que les plantes inferiors.

Finalment, per al cas de les Torres de l'Horta, des de la formació han reclamat que per a edificacions que es troben en el perímetre de protecció d'alguna de les torres no es permeta la sobreelevació mentre s'aprova el pla específic de les Torres que estudie cas a cas.

“El Catàleg de Proteccions ha de comptar amb un consens que ha de vindre de la receptivitat de les propostes de les aportacions de Compromís”, ha conclòs Bellido.

Pujar