9 d’abril de 2020 9/4/20

Compromís s'absté en la Comissió d'Hisenda de pressupostos per “lleialtat institucional i compromís amb la ciutadania en unes circumstàncies excepcionals”

  Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant, ha explicat que han decidit finalment abstindre's en la Comissió d'Hisenda de hui per la situació excepcional actual i que s'allargarà, com a mínim en els pròxims mesos. Des de la coalició han explicat que “no es bloqueja el tràmit pressupostari per lleialtat amb la ciutat i les alacantines i alacantins”.

  "Ni ens agradaven, ni ens agraden aquests pressupostos, però entenem el moment excepcional que vivim, i reclamem a Barcala i el seu bipartit que seguisquen l'exemple de Compromís i treballen per a arribar a amplis consensos i acords per al futur. Una actitud que no hem vist en absolut en la tramitació pressupostària", ha afirmat Bellido.

  Des de la formació progressista han afirmat que la situació actual requereix la màxima voluntat d'arribar a acords amplis i profunds, consensos en les mesures i priorització de les decisions econòmiques a prendre. “Però aquesta actitud de cerca activa d'acords requereix de la participació necessària del Sr. Barcala i del seu bipartit i hui no l'hem hem vist. Hui el bipartit solo s'ha preocupat de fer alguna picada d'ullet a l'extrema dreta en matèria de retallades en cooperació internacional, la qual cosa és lamentable i ens torna a recordar els valors de la dreta d'aquesta ciutat", ha afirmat Bellido.

  "I això ens obliga a reflexionar tots de cara al futur. Ni en el tràmit final dels pressupostos amb les esmenes presentades, ni tampoc, i és el que ens preocupa més, es garanteix la cerca de majories àmplies per a adoptar acords conjunts sobre les mesures que han de configurar un Pacte de Ciutat, un Pacte per a respondre a la duresa d'aquesta situació, amb mesures i fons econòmics clars, que hauran de ser aprovades per diverses vies en els pròxims dies, setmanes i mesos", ha assenyalat Bellido.

  En aqueix sentit, enfront de la petició de Compromís de marcar clarament les regles d'aqueix Pacte, "el Senyor Barcala únicament es compromet a mantindre el diàleg obert en la Junta de Portaveus, la qual cosa és un compromís insuficient per al moment que vivim i les necessitats que sorgiran".

  Bellido ha explicat que "tant el meu company Rafa Mas, com jo, continuarem treballant de manera lleial amb aquesta ciutat, els alacantins i alacantines i l'Ajuntament, oferint-nos a ajudar en tot allò que siga necessari, així com per a portar els problemes i demandes de la ciutadania al bipartit perquè es prenguen mesures que puguen resoldre aquests problemes. Així ho hem fet amb el col·lectiu de persones sense llar, amb la necessitat d'implementar les ajudes d'alimentació a les famílies més vulnerables, o amb demandes de mesures fiscals per a comerciants, autònoms, hostaleria o mercats municipals que encara no s'han posat en marxa i sobre les quals continuarem insistint".

  En aquest sentit el regidor Rafa Mas s'ha oferit a col·laborar intensament amb l'Oficina Municipal d'Emergència Social que és obvi que està absolutament desbordada per la magnitud de la crisi sanitària i les seues conseqüències socials i econòmiques. Per això exigim del bipartit la mateixa lleialtat i voluntat de cooperació i de poder arribar a acords.

  Pujar