23 de febrer de 2020 23/2/20

Compromís proposarà la construcció d'un nou Centre d'Intervenció de Baixa Exigència a Alacant per a 2020

Compromís proposarà la construcció d'un nou Centre d'Intervenció de Baixa Exigència a Alacant per a 2020 - (foto 1)

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant proposarà per als pròxims pressupostos municipals 2020 la construcció d'un nou Centre d'Intervenció de Baixa Exigència (CIBE) municipal en la zona pròxima al centre provincial de drogodependències de Creu Roja en els limítrofs del Ric Pérez.

  La coalició argumenta que en aquest espai hi ha terreny municipal disponible, així com el que era la caseta de radioaficionats d'Alacant, que podria destinar-se per a la construcció d'aquest servei municipal per a donar resposta a les persones sense llar que viuen als carrers d'Alacant.

  “Hem de donar resposta a una de les poblacions més vulnerables i excloses de la societat, es tracta de persones que quan l'Alberg municipal habilita el gimnàs per a pernoctar omplin de seguida l'espai pel que sabem que existeix una demanda en aquest aspecte i la construcció d'un nou CIBE permetria d'una banda donar resposta a la mateixa i per un altre desaturar l'Alberg”, ha afirmat Rafa Mas, regidor de Compromís.

  Des de la coalició insisteixen que mesura donaria una solució habitacional a aquesta població ja que és un dispositiu d'atenció a persones amb conductes addictives per consum de drogues i malalties mentals associades que treballa per a reduir els danys associats al consum de drogues. Però també ofereix serveis d'alimentació, higiene, rober, bugaderia i atenció mèdica, de treball social i psicològica. A més, en atendre un perfil específic i diferenciat del qual atén l'Alberg municipal, milloraria l'atenció en tots dos serveis.

  D'altra banda, des de la coalició també reclamen la importància de complementar aquesta construcció amb altres mesures com aplicar el model Housing First, un projecte preparat i que està paralitzat pel govern municipal; o trobar solucions per a la inexistència en el municipi d'habitatges destinats a l'emergència social.

  “La construcció del CIBE suposaria millorar les condicions de les persones sense llar a la nostra ciutat, una població que cada vegada estem més habituats a veure a la nostra ciutat dormint al carrer. Però a més en construir-se en una de les zones que entren dins de la influència de la EDUSI podria buscar-se la manera que s'inclogueren dins d'aquest projecte”, ha destacat Mas.

  Pujar