8 d’agost de 2020 8/8/20

Compromís proposa superilles per al centre tradicional i la conversió en zona de vianants de la Rambla

Compromís proposa superilles per al centre tradicional i la conversió en zona de vianants de la Rambla - (foto 1)
  • Bellido: “El centre tradicional d'Alacant mereix que afrontem polítiques valentes que fomenten el comerç, pacifiquen el trànsit, milloren la qualitat de vida i ens col·loquen en aquesta línia que estan seguint ciutats com Barcelona o Vitòria”

MÉS FOTOS
Compromís proposa superilles per al centre tradicional i la conversió en zona de vianants de la Rambla - (foto 2)

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat unaproposta sobre la conversió en zona de vianants del centre tradicional de la ciutat que aposta per la creació de 3 superilles en la zona i la conversió en zona de vianants de la Rambla de Mendez Nuñez per a convertir-la en un gran passeig amb accés al transport públic.

La formació progressista ha presentat una proposta que seguint el model de superilles, ja implantades en ciutats com Vitòria i Barcelona, planteja la creació d'una xarxa de carrers oberts al trànsit tant particular com de transport públic en la zona del centre tradicional que envolten zones per als vianants. Es tracta dereordenar el trànsit perquè entre Alfonso el Sabio i l'Esplanada es formen tres superilles en les quals la circulació interior estiga restringida i el seu ús prioritari siga per als vianants, permetent l'accés a residents, servei públic i accessos a guals i càrrega i descàrrega en horaris restringits, amb limitacions a la velocitat de 10 Km/h i amb aparcament en superfície reservat als residents.

En sentit cap a l'Esplanada queden obertes l'Avinguda de la Constitució, Carrer Bailèn fins a arribar al carrer Sant Ferran. Des de la formació insisteixen que el pla del consistori suposava convertir en zona de vianants bàsicament aquests carrers, en un projecte que consideren poc ambiciós, ja que aquestes vies són imprescindibles per a crear la quadrícula que delimita les pomes. En l'altre extrem del perímetre de la zona es queda l'Av. de Gadea com a tancament de la quadrícula. La formació proposa que com a eixos transversals, en la part alta serveix de perímetre l'Av. d'Alfonso el Savi, el carrer del Teatre i el carrer Girona; el carrer Sant Ferran tanca el perímetre en la seua part més pròxima a l'Esplanada. Compromís també proposa que amb aquest projecte haurien de reordenar-se les adreces dels carrers interiors de les superilles per a evitar que es puga travessar en línia recta la poma, així com modificar la regulació de les llicències d'oci i restauració durant de tres a cinc anys per a evitar la proliferació en les zones alliberades i donar temps a la recuperació de la ciutat. A més des de la formació progressista consideren que es podria aplicar aquesta proposta per fases, així com fer extensible a altres zones de la ciutat posteriorment.

Un altre dels eixos sobre els quals s'assentisca la proposta de la coalició és la conversió en zona de vianants parcial de la Rambla de Mendez Nuñez, una via que és quasi íntegrament de pas de vehicles, i per a la qual proposa ampliar les voreres, però mantindre el trànsit de transport públic amb un carril de pujada i un altre de baixada, mantindre les parades de taxis i un carril bici. A més, aquesta conversió en zona de vianants suposarà adoptar diferents mesures per a reordenar el trànsit en carrers com Rafael Altamira o garantir l'accés al Pàrquing de Sant Cristóbal; així com modificar les línies d'autobús que realitzen el gir pel carrer Bilbao, una qüestió per a la qual el projecte de reurbanització de l'Esplanada ja contempla diverses alternatives i que no es tenen en compte en el pla de conversió en zona de vianants realitzat pel Bipartit.

Des de la formació han presentat un estudi amb aquesta proposta en el període d'exposició pública dels “Treballs tècnics per a la viabilitat i sostenibilitat de l'aplicació de la metodologia tipus en la conversió en zona de vianants del centre tradicional: Eix avinguda Constitució, Carrer Bailèn, carrer Castanys i plaça Gabriel Miró”. Una proposta que Natxo Bellido, portaveu de la coalició, considera “molt conservadora i poc valenta”, i davant la qual insta el govern municipal a prendre decisions que “impliquen un avanç en la pacificació del trànsit, la reducció de la contaminació acústica i atmosfèrica”, i que segons afirma la coalició “en totes les ciutats en la qual s'ha implantat, han demostrat una millora en la convivència, el comerç tradicional es reactiva i al final millora la qualitat de vida”.

Pujar