30 de novembre de 2020 30/11/20

Compromís proposa un canvi de model en la mobilitat d'Alacant que prioritze la bici, la conversió en zona de vianants i la definició d'espais verds

Compromís proposa un canvi de model en la mobilitat d'Alacant que prioritze la bici, la conversió en zona de vianants i la definició d'espais verds - (foto 1)
  • La coalició presentarà una Declaració Institucional en el pròxim Ple reivindicant adaptar la ciutat per a prioritzar la mobilitat sostenible

Compromís per Alacant ha proposarà en el pròxim ple una declaració institucional per a promoure la mobilitat sostenible a la ciutat, afavorint l'ús de la bicicleta, la conversió en zona de vianants i la definició d'espais verds. Des de la coalició remarquen que l'impacte de la pandèmia i les conseqüències que tindrà per a la vida de les persones, especialment en la manera de desplaçar-nos i relacionar-nos, afecten directament el model de mobilitat urbana que haurà d'adaptar-se a la nova normalitat. En aquest sentit des de Compromís valoren que sobretot les ciutats i els seus governs hauran de reflexionar i prendre decisions de manera ràpida.

"Les reflexions sobre models de ciutat més sostenibles, en els quals els vianants ocupen més espai que els cotxes no són realment noves, però en aquests moments resulten absolutament prioritàries per a adaptar l'espai urbà cap a la nova normalitat a la qual ens enfrontem, i per l'Emergència Climàtica que continua sent el gran repte del futur, tal com s'està posant en relleu en multitud de fòrums de ciutats, i també associacions com Alacant amb bici", ha afirmat Rafa Mas, regidor de la coalició.

Des de Compromís han insistit que "moltes ciutats a tot el món estan prenent ja mesurades d'urgència com ampliar l'amplària i els quilòmetres de carril bici, per a potenciar el seu ús com a model de transport sanitàriament segur, ecològic i adequat en situacions de crisis pel seu baix cost, i alternativa a les restriccions en l'aforament del transport col·lectiu. A més s'estan accelerant projectes de recuperació de l'espai urbà per a les persones, com és el cas de la ciutat de València, on s'està desenvolupant una vertadera revolució de la mobilitat i el model de ciutat sostenible, mentre a Alacant s'avança d'una manera molt lenta i descoordinat".

Des de la coalició progressista lamenten el poc interés mostrat pel Bipartit de dretes a prendre mesures per a avançar en polítiques de sostenibilitat, i com els projectes d'ampliació del PICA (Pla Infraestructures Ciclistes) o la promesa conversió en zona de vianants del Centre Tradicional continuen llanguint sense novetats sobre aquest tema.

“Des de Compromís esperem que el Bipartit reaccione, que l'equip de govern de Barcala vaja recuperant la normalitat, alguns dels seus regidors es desperten de l'avorriment i la migdiada en la qual porten mesos. Desitgem poder reflexionar junts, amb la presència i aportacions de la societat civil, cap als reptes de futur que tenim com a ciutats i com a societats. Per tot això presentarem una Declaració Institucional en el pròxim Ple per a impulsar mesures en favor del transport amb bicicleta i la mobilitat sostenible per a anar implementant un model de ciutat més amable i segura", ha ironitzat per la seua part Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Pujar