17 de gener de 2021 17/1/21

Compromís proposa apostar per la gestió pública compartida al Faro del Cap de l'Horta

  • La formació presenta una iniciativa al ple perquè el govern municipal present un projecte en la convocatòria a aquest efecte de l'Autoritat Portuària d'Alacant

Compromís ha presentat un prec per al ple de juny en el qual insta la regidoria de Medi Ambient i a la regidoria de Patrimoni perquè redacten una proposta que “reafirme els valors patrimonials, històrics i ambientals del Faro del cap de l'Horta i del seu entorn” i present un projecte a la convocatòria plantejada pel port d'Alacant per a aquest espai.

Des de la formació progressista consideren que “és imprescindible fer una aposta per la gestió pública compartida d'aquest espai i per un ús lligat a la investigació, la promoció de la cultura mediambiental, la conservació de l'ecosistema litoral terrestre i la posada en valor d'aquest patrimoni”.

Es tracta d'apostar per un projecte per a la convocatòria pública que el Consell d'Administració del Port d'Alacant va aprovar a l'abril, per a la reforma i explotació de les edificacions en el recinte del Faro del Cap de l'Horta, inaugurat en 1856, per a destinar-lo a serveis d'hostaleria, compatible amb l'estudi de projectes alternatius que aspiren a implantar un altre tipus d'usos ambientals o culturals. Aquest concurs s'emmarca dins del programa Fars d'Espanya promogut per Ports de l'Estat, amb la finalitat de garantir la conservació per a desenvolupar activitats alternatives en els fars. En aquest cas es tractaria d'una concessió de 15 anys ocupant exclusivament una superfície de 1.862 m², dels més de 52.000 m² que componen la parcel·la.

“No podem deixar passar aquesta oportunitat de posar en valor un espai singular com és el far del cap de l'Horta i en definitiva del conjunt del litoral marítim alacantí”, ha conclòs Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

Pujar