30 de novembre de 2020 30/11/20

Compromís pregunta per la implantació de la Ciutat 30 i la limitació d'anar a 30 km/h

Compromís pregunta per la implantació de la Ciutat 30 i la limitació d'anar a 30 km/h - (foto 1)
  • La coalició afirma a no s'ha avançat res des que al setembre el bipartit anunciara que s'anava a implantar en fins a un 80% dels carrers de la ciutat

Rafa Mas, regidor del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant, ha preguntat sobre la implantació de la Ciutat 30 a Alacant, una mesura que limita la velocitat en molts carrers a 30 km/h fent la ciutat més amable per al vianant, però que a més redueix les emissions i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic.

En aqueix sentit Compromís ha denunciat que el govern municipal no ha implementat cap de les mesures de la Declaració Institucional d'Emergència Climàtica que el ple d'Alacant va presentar al setembre. La declaració va comptar amb el suport de tots els grups polítics menys de l'extrema dreta, i instava al govern municipal a realitzar mesures com reforçar l'ús d'energies renovables, apostar per l'autoconsum en els edificis municipals, fomentar el transport públic ecològic, planificar cinturons verds per a Alacant. “Senyores i senyors de la dreta alacantina, prenguen mesures ja, això no és una qüestió partidista sinó una qüestió de supervivència que afecta la salut dels alacantins i alacantines”, ha asseverat Mas.

Altres administracions com el govern autonòmic i el govern central ja han començat a implementar mesures i actuacions per a fer front a l'emergència climàtica, alguna cosa que reforça la idea de Compromís que és imprescindible començar a prendre mesures fins i tot abans d'abans d'acabar el Pla Estratègic contra el Canvi Climàtic i seguir l'exemple d'altres ciutats que ja estan implantant actuacions i Plans.

“Hem de prendre mesures concretes, especialment aquelles que ja estan anunciades pel bipartit. Per exemple, limitem a 30 km/h la velocitat als carrers d'Alacant, amb aquesta mesura es redueixen emissions i es fa la ciutat més habitable, dins un marc estratègic per a baixar les emissions en la zona central d'Alacant. Com dic, adoptar mesures contra el canvi climàtic és una qüestió de supervivència”, ha conclòs Mas.

Pujar