19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís insta el bipartit a aprofitar les subvencions per a la contractació municipal d'aturats de la conselleria d'economia sostenible

  • Natxo Bellido: "En aquests moments de repunt de l'atur, cal afavorir l'ocupabilitat de joves i les persones que han perdut la feina a causa de la crisi sanitària"

Compromís Alacant valora molt positivament les diferents convocatòries de subvencions impulsades des de LABORA, organisme dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per afavorir la contractació en l'administració municipal de joves i persones majors de 30 anys, especialment d'aquelles que hagin perdut la feina a causa de la crisi sanitària. Als programes de contractació de desocupats, AVALEM JOVES i AVALEM EXPERIÈNCIA que ha posat en marxa aquests anys el Govern del Botànic, se suma aquest any una convocatòria excepcional derivada de la crisi sanitària de la COVID19, molt necessària a causa de el terrible impacte que està generant la pandèmia en la destrucció d'ocupació.

Per al portaveu de Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido "és molt important poder mantenir els programes AVALEM per part de la Generalitat Valenciana, tot i haver destinat gran quantitat de recursos econòmics a les ajudes d'emergència a PIMES i Autònoms des de la Conselleria d'Economia, per respondre així a la paralització econòmica que va provocar el confinament ".

Continua Bellido, "ara mateix s'han resolt ja les subvencions a la contractació de l'EMCORP-Avalem Experiència, en què l'Ajuntament d'Alacant rebrà 858.000 € per contractar persones aturades majors de 30 anys, de manera que podrien ser més de 40 persones les que es podran contractar per part de l'Ajuntament gràcies a les subvencions que ha posat en marxa la Conselleria que dirigeix Rafael Climent ".

En aquesta mateixa línia, des de la coalició progressista, s'espera que en les pròximes convocatòries de subvencions, les bases ja han estat publicades, AVALEM JOVES i ECOVID, l'Ajuntament també presente una proposta ambiciosa per poder contractar el màxim nombre d'alacantins i alacantines aturades . Com ha declarat el portaveu municipal de Compromís, "l'AVALEM JOVES representa una porta d'entrada a l'ocupació i l'experiència formativa a centenars de joves". Recordem que la joventut, representa dels sectors més castigats per l'atur i l'ocupació precària.

Finalment, des de Compromís per Alacant s'ha valorat positivament la nova convocatòria per a la contractació d'aturats majors de 30 anys que hagin perdut la feina a causa de la pandèmia, ECOVID, pot donar feina a 2500 persones en l'administració valenciana, i servirà de matalàs a moltes famílies per poder aguantar aquests mesos on serà complicada una millora considerable de les xifres d'atur. "Per això instem al Bipartit a ser ambiciós en la proposta que presenti l'Ajuntament a la Conselleria" conclou Bellido.

Pujar