2 de desembre de 2020 2/12/20

Compromís insta a Barcala a donar la cara en la setmana horribilis del Bipartit i no usar polèmiques amb la Santa Faç per a tapar la corrupció i escàndols

Imatge d´arxiu
Imatge d´arxiu
  • Bellido: “Serà molt difícil gestionar aquesta terrible crisi del coronavirus amb un Bipartit aguaitat per la petjada de la corrupció del PP i un nou ridícul protagonitzat per Ciudadanos que indigna a tot Alacant”

Compromís per Alacant ha criticat durament a l'Alcalde, el senyor Barcala, per amagar-se i no donar la cara en la qual està sent la setmana horribilis del Bipartit. Natxo Bellido, portaveu de Compromís, ha explicat que "en aquesta setmana tenim a l'Alcalde, no ja de perfil, sinó directament amagat, malgrat una actualitat que li toca de ple. Tenim la confessió del senyor Ortiz sobre el tripijoc del PGOU del Brugal, que certifica la corrupció dels mandats d'Alperi i Castedo, i la ficada de pota de la Vicealcaldessa sobre la qual ha guardat un silenci covard. Ni ha ha eixit a defensar-la o disculpar-la, ni tampoc a criticar-la, com durament si han fet altres càrrecs de Ciudadanos".

Bellido ha afirmat que “sembla que la cosa no va amb l'Alcalde, a pesar que ell, juntament amb D'Espanya i Santos Pérez, compartien govern amb Castedo o que estem parlant de la seua Vicealcaldessa, que el més notori que ha fet des que va començar el mandat, ella i el seu grup municipal, ha sigut l'escàndol protagonitzat aquesta setmana en les xarxes socials. Però Barcala ha fet mutis pel fòrum i ni s'ha dignat a demanar disculpes com a màxim representant d'un bipartit de dretes feble i desdibuixat, on la immensa majoria dels seus regidors estan desapareguts i que està gestionant de forma molt controvertida i descoordinada l'emergència social".

Des de la coalició insisteixen que mentre s'afronta aquesta crisi el govern municipal està molt tocat En aqueix sentit Bellido ha recordat que l'Alcalde, el regidor d'Urbanisme, i la portaveu del PP estan assenyalats per la seua participació en un govern municipal marcat per la corrupció, i la Vicealcaldessa inhabilitada per a continuar exercint la seua responsabilitat política després de la polèmica sorgida aquesta setmana que ha indignat a la ciutadania alacantina i a tots els sectors productius, des del comerç al turisme". Des de la formació remarquen que justament el sector del turisme “ha d'estar profundament aterrit en comprovar la preocupació que mostra la regidora de Turisme enfront de l'incertesa absoluta d'aquesta temporada turística, absolutament condicionada per l'allargament de l'Alerta Sanitària”.

“Davant aquesta falta de coratge i empenyiment polític del Bipartit, l'Alcalde es pretén embolicar en polèmiques entorn a un dels símbols més potents de la identitat ciutadana de la majoria dels alacantins i alacantines, més enllà de creences i ideologies", ha asseverat Bellido, qui considera la polèmica una greu irresponsabilitat ja que la Santa Faç és un element de cohesió de la societat alacantina. “Podem entendre la frustració o cabreig que puguen sentir molts alacantins o alacantines. Fins i tot que es mostre el desacord amb la decisió presa per la Subdelegació del Govern. Però pretendre aprofitar això per a fer campanyes partidistes, dóna la mesura d'un Alcalde que en aquests moments és capaç d'utilitzar tot per a tapar les vergonyes del seu govern o del seu partit polític", ha denunciat Bellido.

Finalment, els dos regidors del grup municipal de Compromís, Natxo Bellido i Rafa Mas, han volgut reiterar el seu suport i proximitat, tal com van fer ahir, a Vanessa Cardenas, Presidenta del Col·lectiu de Comerciants d'Alacant, així com al conjunt dels comerciants alacantins que a més d'estar passant unes setmanes terriblement dures, com li ocorre a molts altres sectors productius, han de suportar el desinterés del Bipartit de dretes, i ara aquest intolerable episodi d'amenaces que des de la coalició progressista esperen que s'esclarisca al més prompte possible.

Pujar