11 de desembre de 2019 11/12/19

Compromís denuncia "l'abandó" del PP als programes d'intermediació en instituts de la Zona Nord

Compromís denuncia "l'abandó" del PP als programes d'intermediació en instituts de la Zona Nord - (foto 1)

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha denunciat l'abandó i la desaparició dels recursos d'intermediació que existien per a l'alumnat gitano, i de nova població estrangera en els IES Verge del Remei i Gran Via.

  Natxo Bellido, portaveu de la coalició, ha afirmat que a partir de setembre, per al curs 2019-2020, els centres no compten amb finançament, siga pública o siga privada, per a mantenir aquest recurs, una situació que atribueix a la "passivitat absoluta del PP que davant un problema que coneixen fa mesos i sobre el que no han mogut un dit".

  Des de Compromís afiges que després dels contactes mantinguts amb els professionals que coordinaven aquestes labors d'intermediació amb famílies i alumnat, i la confirmació per part dels centres de no poder mantenir aquest recurs el pròxim curs és necessària una actuació urgent que garantisca el seu manteniment.

  "Aquest programa és absolutament necessari per a la feina d'acompanyament al nou alumnat, que s'incorpora a centres amb una riquesa i pluralitat de nacionalitats molt elevada, així com per la capacitat del programa de reduir considerablement el nombre de conflictes que poden sorgir entre l'alumnat i millorar l'actitud de les famílies cap al centre educatiu i la necessitat de lluitar contra l'absentisme escolar" ha manifestat Bellido.

  Aquest programa d'intermediació s'ha mogut any rere any entre la precarietat i inestabilitat dels recursos públics o privats associats, i en anys anteriors s'han buscat i oposades vies d'urgència per a salvar-lo. Però en aquest cas, segons denúncia Compromís, "la qual cosa ha canviat és la deixadesa d'un PP que no ha buscat solucions d'urgència, ni ha integrat i estabilitzat aquest recurs de mediació, que exigeixen altres instituts de la ciutat a més dels 2 ressenyats de la Zona Nord, en el nou contracte d'absentisme escolar que es posarà en marxa després de molts mesos de retard".

  "Instarem a la Sindicatura de Greuges, com ha ocorregut en altres ocasions, al fet que actue i obligue l'Ajuntament a reunir-se amb els dos IES per a trobar alguna solució d'emergència" ha conclòs Bellido.

  ocultar
  Compromís denuncia "l'abandó" del PP als programes d'intermediació en instituts de la Zona Nord
  Pujar