17 de febrer de 2020 17/2/20

Compromís denuncia el baix pressupost per a Joventut dels comptes municipals

Compromís denuncia el baix pressupost per a Joventut dels comptes municipals - (foto 1)
  • La coalició denuncia que a Alacant només s'inverteixen 5,77 € per jove mentre que altres ciutats oscil·len entre els 10,69 € de Castelló o els 14,67 € de València

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha denunciat la insuficient inversió en joventut en els pressupostos municipals. La coalició critica així que, durant els últims anys, el pressupost de joventut no ha superat el 0,13% de l'total quan la població jove de la ciutat suposa més de l'17%, i s'espera que de cara als pressupostos 2020 s'aposte per dotar de recursos i iniciatives a la joventut alacantina.

Des de la coalició denuncien que Alacant destina 5,77 € per jove en els seus pressupostos mentre que altres ciutats inverteixen molt més en els seus programes de joventut com València (14,67 €), Castelló (10,69 €) o Elx (15,13 €), el que suposa una gran diferència entre ser jove a Alacant i ser-ho en qualsevol altra ciutat. "Des que l'Ajuntament de la ciutat va sortir del Pla d'Ajust i de la ruïna econòmica que va deixar el PP, apenes s'ha augmentat a Alacant la partida que correspon a joventut en els Pressupostos Municipals" assegura el regidor Rafa Mas.

"De fet, ara mateix per a una persona jove viure a Alacant suposa la meitat de el suport institucional a programes d'emancipació, ocupació, educació ... de viure a València i una tercera part del que suposaria viure a Elx. És imprescindible començar a dotar de recursos a aquelles àrees que més van patir les retallades i que atenen a un dels col·lectius més vulnerables, els joves, amb taxes d'atur més grans que la mitjana, treballs precaris i temporals amb salaris de misèria, pitjor accés a l'habitatge, dificultats en la mobilitat i el transport ".

"O fem polítiques amb més recursos en favor dels nostres joves, o no estarem parlat d'una generació perduda, si no d'una ciutat i societat perduda", ha afirmat Rafa Mas, regidor de Compromís.

Pujar