elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a Barcala "aparcar l'oportunisme" i exigix cooperació i diàleg entre el bipartit i el Ministeri per avançar en les inversions ferroviàries pendents

  • Natxo Bellido: “S’ha de reunir AVANT la primera setmana de juliol i aprovar els passos provisionals"

El portaveu de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha volgut eixir este matí al pas de la polémica generada arran del no pagament per part del Ministeri de la quota anual de la societat AVANT i l’oportunisme polític d’un Alcalde que no està donant un pas per fer avançar el futur Parc Central, els passos provisionals necessaris, mentrestant, i la resta d’inversions ferroviàries que l’Estat seguix negant a la ciutat d’Alacant. En eixe sentit Bellido ha declarat, “Compartim i ens alegrem de la vena reivindicativa de Barcala davant Abalos i el Ministeri de Foment, i exigim a Foment que pague la quota anual d’AVANT de forma immediata, però les paraules de Barcala estan malbaratades pel seu oportunisme i la seua inactivitat política per fer realitat eixes reivindicacions. Més enllà que Barcala únicament reclama quan no governen els seus, -només cal recordar el seu clamorós silenci amb els indignes pressupostos de Rajoy- cal retreure-li el seu desinterés per desbloquejar estos projectes.

Desde la coalició progressista s’ha denunciat “Hem vist com han tardat mesos en donar el vist i plau al disseny dels passos provisionals que les associacions veïnals estan exigint des de fa anys o com, fins fa no res, l’Ajuntament no havia nomenat el representant per a la Comissió de Treball creada arran de la firma de l’Adenda del convenni d’AVANT”.

Tot això mostra que Barcala, i el seu feble equip de govern, més bé estan retardant els avanços que impulsant que les coses vagen més ràpides. Per concloure Bellido ha declarat “Instem a Barcala a demanar la convocatòria urgent d’una reunió del Consell d’AVANT per aprovar els passos provisionals, se pose en marxa el grup de treball per parlar de l’Estació Intermodal, de la connexió ferroviària amb l’aeroport mitjançant la variant de Torrellano, alliberant la façana marítima del trànsit ferroviari. Encoratgem a les administracions a col·laborar i buscar una posició municipal comuna per a reivindicar davant del Govern Central que acabe la marginació històrica de la ciutat per part de l’Estat”.

Pujar