21 de febrer de 2020 21/2/20

Compromís critica les bandades del bipartit de dretes amb la sentència del ZAS i exigeix aplicar ja mesures dialogades per a millorar la convivència

Compromís critica les bandades del bipartit de dretes amb la sentència del ZAS i exigeix aplicar ja mesures dialogades per a millorar la convivència - (foto 1)
  • La coalició creu una equivocació el recurs de la sentència per part del govern municipal

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha criticat durament les bandades de l'equip de govern en relació a la sentència que obliga a aplicar en el centre tradicional la mesura legal de Zona Acústicament Saturada.

“Entenem que és una equivocació per part de l'equip de govern, o almenys del PP perquè Ciudadanos sembla que està en contra encara que no s'atreveix a dir-ho”, ha remarcat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

D'altra banda, des de Compromís han destacat que l'important en aquest tema serà conéixer les mesures que s'aplicaren per a millorar la convivència en aquesta zona de la ciutat. En aqueix sentit la coalició ha expressat que “esperen que l'alcalde tinga la capacitat i la legitimitat” per a obrir algun espai de diàleg tant amb veïns com amb els locals i comptant amb l'oposició Municipal per a veure quins seran les mesures a aplicar.

“Es recórrega o no la sentència cal aplicar mesures per a posar límit a una situació que s'ha extralimitat i esperem que hi haja capacitat per part del bipartit de posar algun instrument sobre el qual parlar sobre aqueixes mesures. Caldrà veure el que està fent altres ciutats i que escoltar a totes les parteix, però a partir d'ací no podem deixar passar més temps sense fer res”, ha afirmat Bellido.

Des de la coalició dubten de la credibilitat del bipartit de les dretes, no sols pel canvi de criteri enfront del recurs de la sentència, sinó també perquè creuen que en aquest aspecte hi ha una falta de credibilitat per part dels veïns que veuen com les mesures que es van anunciar en el seu moment per part de diverses regidories de l'equip de govern no s'acaben de posar en marxa. Segons afirma Bellido “hi ha molta gent que ja no vol asseure's dialogar perquè veu que tot el que s'està dient des de la dreta després no arriba cap lloc”.

El recurs de la sentència

Compromís valora que el recurs de la sentència i les argumentacions per al mateix és bastant pobra ja que segons els sonòmetres que porten anys funcionant a la ciutat els registres i els mesuraments estan molt per damunt del permés setmana rere setmana. Des de la coalició afirmen que el recurs sol s'entén com una manera de guanyar temps de l'Alcalde de la ciutat davant un conflicte que requereix prendre decisions que tinguen la major força social possible i per a això cal tractar de construir un mínim consens on s'escolte a totes les parts.

“Està l'alcalde en aquests moments amb una mínima credibilitat per a fer aqueix exercici? Ho veiem complicat, però encara així té l'obligació d'intentar-ho. Seria molt més útil que fera això i que no es tirar-se la pilota cap avant com està fent”, ha afirmat Bellido.

Pujar