8 d’agost de 2020 8/8/20

Compromís per Alacant demanarà la reprovació de Julia Llopis en el ple de juliol

Compromís per Alacant demanarà la reprovació de Julia Llopis en el ple de juliol - (foto 1)
  • Mas: “Llopis no pot seguir ni un minut més al capdavant d'Acció Social, amb ella la societat alacantina més vulnerable està en risc i no ho podem permetre”

Compromís per Alacant ha anunciat que demanarà la reprovació de la regidora d'Acció Social, Julia Llopis, en el ple de Juliol per la seua nefasta gestió de la crisi sanitària, la seua incapacitat per a gestionar una àrea en la qual s'ha enfrontat a tot el teixit associatiu i veïnal de la ciutat i el seu boicot amb finalitats partidistes a les polítiques del Govern del Botànic.

“Atés que màxim responsable de l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, no destitueix de manera fulminant a Julia Llopis i recollint el clam de teixit associatiu veïnal i de les xarxes solidàries que demanen dia rere dia la seua dimissió, Compromís presentarà en el pròxim ple la seua reprovació”, ha explicat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

Des de Compromís presentaran aquesta reprovació després de la reunió mantinguda el passat dia 2 de juliol amb entitats socials, xarxes veïnals i educatives de la ciutat, en la qual van escoltar les seues demandes, necessitats i crítiques unànimes a la gestió de Llopis.

En ella també es va parlar de les necessitats de coordinació i agilitació dels tràmits administratius de la Renda Valenciana d'Inclusió amb l'Ingrés Mínim Vital, i de la complexitat administrativa de totes les ajudes per a la ciutadania i el greu retard de l'administració local per a gestionar les rendes o donar cita per a l'empadronament. Mes ha comentat que "no puguem condemnar a les famílies vulnerables a passar-se els dies ocupats en gestionar papers. Cal fer un esforç de simplificació i agilitació dels tràmits administratius”.

Així mateix, Compromís parlarà amb les altres formacions de l'oposició progressista, PSOE i UP, perquè se sumen a la presentació de l'una iniciativa que naix de les demandes de part del teixit social i veïnal de la ciutat. Com ha explicat Bellido "cal fer visible la demanda generalitzada del cessament d'una regidora que, més enllà del fracàs de la seua gestió, la incapacitat i manca de voluntat per a coordinar-se amb el teixit associatiu i el govern del Botànic, ha tingut declaracions públiques ofensives que són absolutament intolerables i que haurien d'haver produït el seu cessament immediat per part de l'Alcalde que és, finalment, el màxim responsable d'aquesta situació”.

“Llopis no pot seguir ni un minut més al capdavant d'Acció Social, mentre ella continue sent la responsable de la resposta social de la ciutat la societat alacantina, sobretot la més vulnerable, està en risc i no ho podem permetre”, ha conclòs Mas.

Pujar