27 de setembre de 2020 27/9/20

Ciutadans proposa modernitzar la Sanitat amb un portal de transparència que incloga tots els centres de salut

Ciutadans proposa modernitzar la Sanitat amb un portal de transparència que incloga tots els centres de salut - (foto 1)
  • Marta Martín i López-Bas presenten en un debat les propostes de la formació per a implantar “la igualtat entre tots els espanyols”

MÉS FOTOS
Ciutadans proposa modernitzar la Sanitat amb un portal de transparència que incloga tots els centres de salut - (foto 2)

“Hem d'aconseguir implantar un portal de transparència que incloga centres de salut, centres hospitalaris i d'especialitats d'Espanya”. Així ho ha defensat la diputada de Ciutadans (Cs) i candidata al Congrés per Alacant, Marta Martín, que ha assegurat que amb aquesta iniciativa s'empraria tecnologia big data per a valorar i comparar “el temps destinat a cada pacient, sistemes de compres o llistes d'espera, tot això amb l'objectiu de millorar l'assistència sanitària”.

Durant un debat amb afiliats i simpatizantes, Martín ha defensat “la implantació d'una targeta sanitària única, una història clínica compartida per a evitar despeses supèrflues i una recepta electrònica que ens permeta moure'ns per tota Espanya en igualtat de condicions”. Ha insistit que “és molt important treballar per una Sanitat eficient, de qualitat, universal i, sobretot, que garantisca un tracte igual a tots els espanyols”.

El també candidat al Congrés de Cs, Juan Ignacio López-Bas, ha comptat en primera persona la situació actual en la qual “una persona que viu a la Comunitat Valenciana té accés a diferents serveis o una cartera de vacunació diferent que un veí de Catalunya, encara que els separen pocs quilòmetres”. Ha denunciat a més que “en aquesta curta legislatura des de la Comissió de Sanitat del Congrés de la qual he format part he comprovat que està tot per fer, per exemple, en coordinació de polítiques entre l'Estat i les comunitats autònomes”. El candidat ha defensat la implantació d'un Pla nacional de sanitat.

La diputada i candidata al Congrés de Cs ha qüestionat a PSOE i Compromís, “que van vindre a rescatar persones, han contribuït a engreixar les llistes d'espera, passant de 57.000 a 70.000 persones en només quatre anys”. Ha assenyalat aquest assumpte com una qüestió prioritària per a Ciutadans “en la qual treballarem, però això només es pot aconseguir amb una gestió sanitària eficient amb gent capaç que no la utilitze la Sanitat com a espai de colonització com s'ha fet durant molt de temps per a ficar a endollats o per a generar sectarisme, com el PSOE a Andalusia, amb llistes de bovines fantasmes”. Martín ha alertat també “de l'intent dels nacionalistes que el MIR siga autonòmic”.

En la trobada de Cs al qual han assistit mig centenar d'afiliats i simpatitzants ha intervingut a més la diputada autonómica, Yaneth Giraldo, per a presentar les iniciatives i propostes en Les Corts.

Pujar