elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cinc establiments d'Alacant tenien a la venda més de 3.300 efectes de telefonia falsificats

Cinc establiments d'Alacant tenien a la venda més de 3.300 efectes de telefonia falsificats
  • La Policia Nacional ha detingut als cinc propietaris que acumulaven articles per valor de més de 160.000 euros

Agents de la Policia Nacional de la Comissaria de Benidorm han finalitzat una operació contra la pirateria industrial i intel·lectual detenint a cinc propietaris de sengles comerços situats a la ciutat d'Alacant dedicats a la reparació i venda de de telefonia, on a més es venien als consumidors finals productes falsificats d'importants i prestigioses marques del sector.

L'operació ha sigut desenvolupada pel Grup V de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de policia nacional de Benidorm i culmina amb aquestes últimes detencions. En una primera fase l'any passat es va localitzar dins d'un operatiu policial diversos distribuïdors i majoristes situats en diverses naus de la ciutat d'Alacant que oferien productes falsificats de telefonia a diferents comerços tant d'aquesta mateixa ciutat com a altres de tota la província.

Aquests productes falsificats s'assemblaven quasi amb total exactitud als originals i portaven a error al consumidor final, que comprava un producte que pensava original quan en realitat era una falsificació.

En dita operativa, els agents van recopilar gran quantitat d'informació de factures, albarans i llibres de comptabilitat, esbrinant així els distribuïdors a petita escala que introduïen en el mercat minorista els efectes falsificats.

Sobre la base d'aqueixa informació recopilada es va dissenyar una operació policial especial a fi d'intervenir en tots aquells establiments de telefonia que oferien al públic en general aquests productes tecnològics de marques de reconegut prestigi.

De manera coordinada, es va dur a terme el dispositiu per a inspeccionar 6 locals a Alacant de manera simultània, trobant tant en els expositors com en les rebotigues de cinc d'ells uns 3.300 efectes falsificats, disposats per a la venda als consumidors, intervenint aquests articles, acabant així amb el tràfic mercantil d'aquests productes destinats als clients d'aquests establiments.

Alguns dels comerços duien a terme a més de la venda al comptat, la venda on-line a través de les seues pàgines web, o altres conegudes plataformes de venda en la xarxa.

Producte d'aquesta intervenció, es van detenir a cinc persones, propietaris de cinc dels establiments per un presumpte delicte Contra la Propietat Industrial i Intel·lectual.

Per a poder destriar entre els efectes genuïns i els falsificats els policies van actuar en companyia d'un Expert de Marques de Telefonia, a causa de la perfecció de les falsificacions, els quals eren rèpliques quasi perfectes, si bé, aquestes mancaven de certes característiques tècniques i de qualitat que aquestes marques ofereixen als consumidors, podent arribar a resultar perilloses pel risc de produir un incendi o explosions.

En total es van intervenir 3.351 productes (entre ells carregadors, cables, carcasses de telèfons, auriculars, bateries), la valoració estimada pel citat expert in situ del perjudici causat ascendia a més de 160.000 euros.

Acabades les diligències els detinguts van ser posats en llibertat sent remeses al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

Pujar