elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mor un camioner en un aparatós accident en l'A-31 a Alacant

Mor un camioner en un aparatós accident en l'A-31 a Alacant
  • Els bombers van haver d'excarcerar al conductor del vehicle que havia quedat bolcat enmig de la calçada

MÉS FOTOS
Mor un camioner en un aparatós accident en l'A-31 a Alacant - (foto 2)
Mor un camioner en un aparatós accident en l'A-31 a Alacant - (foto 3)

La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament informa que la Unitat de rescat en accidents de bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament d'Alacant (SPEIS) i del Consorci provincial, juntament amb patrulles de la Policia Local i la Guàrdia Civil de Trànsit han acudit aquesta matinada per a intervindre en dos accidents simultanis ocorreguts en l'A-70 i A-31 en terme d'Alacant, tots dos sobre les 00.00 hores, en el qual ha sigut necessari rescatar a dues persones, i el conductor del camió ha mort. Des de l'Ajuntament d'Alacant han mostrat les seues condolences i lamentat profundament l'accident i la defunció del treballador de la UTE.

Segons han informat fonts de la Policia Local l'accident de major gravetat ha ocorregut en l'A-31, a l'altura del PK-231, pròxim al Rebolledo, on per causes que investiga la Guàrdia Civil, s'ha produït un accident en el qual s'han vist implicats un camió articulat pesat de l'empresa de neteja UTE i un turisme.

La Policia Local i Guàrdia Civil han coordinat l'emergència, i ha sigut necessari tallar l'autovia, s'han desplaçat fins al lloc de l'accident cinc dotacions de bombers del SPEIS i del Consorci Provincial, tres dotacions de Guàrdia Civil i dos de Policia Local d'Alacant, que ha col·laborat en tasques de regulació del trànsit mentre es rescatava al conductor del camió i s'atenia el conductor ferit del turisme.

La Policia Local ha informat que en l'accident s'ha vist implicat un camió de la UTE que ha quedat bolcat i el seu conductor atrapat dins de la cabina, que ha resultat molt afectada pel fort impacte, patint aquest conductor lesiones de caràcter molt greu, i el conductor de l'altre turisme implicat ha sigut evacuat a l'hospital.

En l'accident s'ha organitzat un operatiu amb catorze bombers que han intervingut ràpidament en el rescat i excarceració de la víctima, la Unitat de rescat en accidents del SPEIS juntament amb els efectius del Consorci Provincial han utilitzat les eines especials i han realitzant les labors d'excarceració per a traure del camió el més ràpid possible al seu conductor, i poder accedir fins al mort que es trobava atrapat en la cabina.

Els treballs dels bombers s'han allargat una hora per a realitzar les maniobres d'excarceració del conductor. Una vegada han aconseguit traure-ho del camió els serveis sanitaris han confirmat que es trobava mort. Així mateix, la Policia Local ha col·laborat en la regulació del trànsit i el tall de l'autovia, i les causes de l'accident les investiga la Guàrdia Civil de Trànsit.

Accident en l'A-70
Per la seua part de manera paral·lela els Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil han acudit per a intervindre en un altre accident ocorregut en l'A-70, a l'altura del PK 10, on un turisme que circulava en sentit Murcia, per causes que investiga la Guàrdia Civil, ha bolcat i quedant el vehicle ocupant el carril de circulació, i la seua conductora ha sigut traslladada a l'hospital. En l'operatiu han participat diverses unitats de la Policia Local d'Alacant, que han regulat el trànsit fins a buidar la via.

Pujar