elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barcala no cedirà a la Generalitat el Teatre Principal d'Alacant

Barcala no cedirà a la Generalitat el Teatre Principal d'Alacant
  • Demana a la conselleria de Cultura més recursos i atenció que ajuden a potenciar l'oferta cultural

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, no cedirà a la Generalitat Valenciana el Teatre Municipal. Així ho ha fet saber el primer edil al conseller Vicent Marzà mitjançant una carta que ha facilitat als mitjans de comunicació en la qual assenyala que "declinem aquesta sol·licitud -d'adquirir aquest emblemàtic edifici cultural- des del més absolut convenciment que és la nostra responsabilitat mantindre el caràcter municipal d'una institució cultural tan significativa com ho és per als alacantins el seu Teatre Principal".

Per a Barcala, "lluny de perdre la seua identitat municipal, aquesta corporació pretén, una vegada superades les conseqüències negatives de gestions anteriors, ampliar i confirmar aqueix caràcter i gestió municipal".

En la carta, l'alcalde d'Alacant ha aprofitat per a exigir a la Generalitat més recursos. En aquest sentit ha apuntat que "la ciutadania alacantina es mereix més recursos i més atenció per a potenciar la seua oferta cultural, tant per als propis alacantins, com a atractiu per als milers de visitants que anualment ens visiten", per la qual cosa ha exigit al Consell "implicar-se de forma molt més decidida en això, superant percentatges pressupostaris com el del 7% que la seua Conselleria ha destinat enguany per a la totalitat de la província d'Alacant que no fan justícia ni recolzen les bones intencions".

Així doncs, l'alcalde d'Alacant ha demanat a Marzà secunde per a portar a la capital de la província el Museu Hermitage rebutjat per Barcelona, com també ha reclamat María José Catalá, portaveu del PP a València, per al cap i casal. "Alacant ho mereix", ha afirmat Barcala pel que ha demanat a Marzà que s'impliquen preparant i recolzant la presentació de la candidatura d'Alacant com a seu el Museu Hermitage, i finançant l'adquisició i remodelació de l'emplaçament adequat per a oferir i obtindre un espai cultural de magnitud universal.

Pujar