elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Baluern en la Tamborrada d'Alacant en la primera Setmana Santa d'Interés Turístic Nacional

Baluern en la Tamborrada d'Alacant en la primera Setmana Santa d'Interés Turístic Nacional
  • Tambors de les 27 germanors i confraries integrades en la Junta Major s'han sumat a la tamborrada

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha donat al migdia d'aquest diumenge, en la Plaça de l'Ajuntament, el Toc d'Honor amb el qual ha començat la Tamborrada de la primera Setmana Santa d'Alacant declarada d'Interés Turístic Nacional. Ha estat acompanyat per la regidora de l'Equip de Govern, María Conejero. L'edil ha significat que “s'ha triat aquest lloc atesa la normativa sanitària per a evitar aglomeracions de persones en espais reduïts, com pot ser la Plaça de Santa María. Però és que, a més, la Plaça de l'Ajuntament és el lloc on acaben moltes de les processons. S'ha volgut, doncs, valorar el treball del conjunt de les germanors i confraries, amb l'aval de la Junta Major, que ha fet possible aqueix desitjat títol, que revaloritza la Setmana de Passió d'Alacant”.

Alfredo Llopis, president de la Junta Major, ha valorat el canvi d'ubicació respecte als últims anys: “El primer és la salut, com han vingut demostrant els integrants de les germanors i confraries durant els dos últims anys. La Plaça de l'Ajuntament té, al mateix temps, un significat afegit. Significa l'essència de la ciutat. El lloc des d'on part el sentiment compartit de posar en valor la Setmana Santa d'Alacant”.

Les recomanacions sanitàries han impedit, com és habitual des que en 2015 començara la Tamborrada en la Plaça de la Montañeta, la posterior desfilada. El calat popular de la celebració d'aquest acte va ser un dels arguments esgrimits pel Ministeri de Turisme a l'hora de valorar la concessió de la Declaració d'Interés Turístic Nacional.

Sergio Godínez, director de la Banda de Cornetes i Tambors “Crist de la Canya”, de la Germanor Penitencial Stabat Mater, ha dirigit la VII Tamborrada a la qual s'han sumat tambors de les 27 germanors i confraries integrades en la Junta Major.

L'última Tamborrada es va desenvolupar el 8 de març de 2020 en la Plaça de Santa María, pocs dies abans del confinament degut a la covid-19. Va ser la vicealcaldessa d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, qui va donar el primer toc de tambor. Anteriorment van ser Daniel López (2015), José María Roselló (2016), Sergio Godínez (2017), el Grup de Fotògrafs Col·laboradors de la Junta Major (2018) i Luis Barcala (2019).

Pujar