20 d’octubre de 2020 20/10/20

Alacant suspén en el primer dia de restriccions i proliferen els botellons de joves a les platges

Alacant suspén en el primer dia de restriccions i proliferen els botellons de joves a les platges - (foto 1)
  • A més, cinc locals de copes s'han saltat la prohibició de tancar i la Policia Local ha hagut d'intervindre

La Policia Local d'Alacant va procedir anit al tancament de cinc locals de copes, tres en l'avinguda Costa Blanca de Platja de Sant Joan amb llicència de café concerte, un en 'el barri' en ple barri antic i un altre en Carolinas Altes, encara que la col·laboració dels establiments va ser bona i l'aplicació de les noves restriccions es va complir de forma generalitzada tant en distància de taules, limitació a fumadors i horaris, quedant els carrers buidats i els locals d'hostaleria tancats a la una de la matinada.

Així ho ha explicat l'Ajuntament en un comunicat en el que detalla que la zona de platges va ser la que va requerir una major atenció per part els agents que van haver d'intervindre per a atallar quatre 'botellons' de grups de joves en els arenals de Urbanova, Postiguet, Almadrava i Albuferet.

El dispositiu especial de la Policia Local en aplicació de les mesures per al control de la COVID19 es va reforçar amb huit agents i un oficial amb la finalitat de fer efectives les mateixes en les zones de major concentració de locals d'hostaleria, restauració i oci, com puguen ser els carrers Castanys, Rambla, barri antic 'El Barri' o la zona de la denominada 'ruta de la fusta' en els voltants del Mercat Central, així com en platja Sant Joan, en els locals situats en l'avinguda Costa Blanca i Països Escandinaus, principalment. No obstant això, les patrulles també van haver d'acudir a alguns barris en Carolinas Altes i Zona Nord per a atendre alguns avisos.

El 'botelló' també va ser objecte d'actuació de la Policia Local en haver d'atallar els agents quatre reunions de joves detectades a les platges d'Urbanova, Postiguet, Almadrava i Albufereta.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, José Ramón González, ha ressaltat "la bona col·laboració dels establiments d'hostaleria, restauració i oci a la ciutat d'Alacant que pràcticament íntegrament han sigut responsables i han complit amb les noves mesures imposades per les autoritats sanitàries per a combatre el coronavirus, així com l'atenció prestada a les indicacions dels agents participants en l'operatiu especial disposat amb l'entrada en vigor des del dia d'ahir d'aquestes".

"També han que ressaltar l'atenció prestada pels fumadors a les noves mesures que no han motivat cap intervenció dels agents ressenyable, més enllà de l'atenció informativa que han dut a terme durant aquest primer dia d'aplicació de les mesures, ressaltant l'absència de fums en els espais controlats", ha afegit l'edil. González ha aprofitat l'ocasió també per a fer una crida als joves perquè eviten reunions de 'botelló' en estar terminantment prohibit el consum d'alcohol en espais públics i reunions que superen les 10 persones, apel·lant a la seua responsabilitat amb la finalitat de limitar les possibilitats de possibles nous contagis.

Noves mesures

En matèria d'oci s'estableix la suspensió d'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. Se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant en els establiments de restauració i hostaleria. En matèria d'hostaleria i restauració, en els establiments d'hostaleria, restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s'assegurarà la distància física de seguretat de 1,5 metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules.

Aquesta distància de 1,5 metres haurà d'estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions de taules. L'ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules. Es permet l'accés a l'interior i el servei en barra, amb distància física de seguretat 1,5 metres entre clients o grups de clients.

En tot cas, haurà d'assegurar-se que es manté la deguda distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres entre clients o grups de clients, tant en taules com en barra de l'interior de l'establiment, així com en l'exterior d'aquests establiments.

Els establiments i serveis d'hostaleria i restauració hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que puga permetre's l'accés de nous clients a partir de les 00.00 hores. A partir de les 00.00 hores, el consum en l'exterior dels locals es realitzarà exclusivament en l'espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, asseguts en taules i complint els aforaments previstos, no resultant per tant possible la consumició dels productes o begudes de l'establiment fora de l'àrea limitativa de la terrassa. Aquestes mesures són aplicable tots els dies de la setmana, inclosos els festius.

No es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics (denominat col·loquialment «botelló»), alié als establiments d'hostaleria o similars. En matèria d'esdeveniments i activitats multitudinàries, en qualsevol mena d'esdeveniment o activitat multitudinària l'afluència de la qual es preveja superior a 400 persones, a més de totes les mesures establides referent a això en Acord de 19 de juny, del Consell, s'haurà de realitzar una avaluació del risc, per a l'adopció de mesures de prevenció i control. S'estableixen mesures de recomanació de restricció d'agrupacions familiars i socials en l'àmbit privat.

Es recomana un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, de fins a 10 persones. Es recomana la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable. També es disposen mesures addicionals de consum de tabac i assimilats, per les quals no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres.

Aquesta limitació serà aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics o vapeo. A més s'inclouen mesures relatives a l'ocupació de vehicles de transport terrestre.

En els vehicles en què, per les característiques tècniques, únicament es dispose d'una fila de seients, com en cabines de vehicles pesants, furgonetes, o altres, podran viatjar com a màxim dues persones, sempre que els ocupants utilitzen màscares (excepte quan totes les persones ocupants del vehicle convisquen en el mateix domicili) i mantinguen la màxima distància possible.

Pujar