5 de desembre de 2020 5/12/20

Alacant supera la primera nit del toc de queda amb 90 denúncies

Alacant supera la primera nit del toc de queda amb 90 denúncies - (foto 1)

  Primera nit de toc de queda a la ciutat d'Alacant, i amb ella el primer balanç. La regidoria de Seguretat de l'Ajuntament ha informat que l'ampli dispositiu organitzat per la Policia Local per a garantir el toc de queda, durant la primera nit, ha funcionat sense incidents i amb la col·laboració activa dels establiments de l'hostaleria i restauració, que han ajudat a desallotjar les terrasses i locals amb anterioritat a la una de la matinada.

  El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha agraït “a tots els ciutadans que han col·laborat i complit el toc de queda en aquesta primera nit, una de les més complicades, i que ha transcorregut amb normalitat i sense incidents”, i s'ha mostrat molt orgullós de “la col·laboració dels nostres establiments d'hostaleria que han ajudat en tot moment a la Policia Local, fins i tot amb el desallotjament de les seues terrasses i locals perquè estigueren tancats abans de la una de la matinada”.

  L'Ajuntament d'Alacant ha preparat un dispositiu per a protegir i fer complir les mesures decretades amb el doble d'agents policials, intensificant la vigilància a peu per les principals zones d'aglomeració de persones, per a informar-los del toc de queda sobre la mitjanit, en Castanyers, Explanda, barri antic, Pintor Javier Soler, Plaza de Manila, Costa Blanca, Nacions, Illeta, Vicente Hipòlit, entre altres. Així mateix des de les deu de la nit i fins a les sis del matí, la Policia Local ha tancat tots els parcs, jardins i platges del terme municipal d'Alacant.

  La Policia Local en aquests recorreguts a peu, han anat informant clients i titulars d'establiments de les noves mesures que entraven en vigor a la Comunitat Valenciana. A més, amb posterioritat una vegada tancats, han organitzat controles e trànsit estàtics i itinerants amb l'objectiu de previndre i prestar vigilància en tots els accessos i eixides de la ciutat així com en els barris, per a fer complir la restricció de la mobilitat nocturna fins a les 6 de la matinada, i han patrullat tota la nit destacant el gran compliment del toc de queda dels ciutadans.

  L'edil José Ramón González ha animat a “seguir amb l'alta conscienciació ciutadana dels veïns per a guanyar la batalla a la pandèmia, i a continuar extremant les mesures de prevenció higiènic sanitàries en l'ús de màscares, distàncies socials evitant les festes, reunions socials i botellons”.

  L'operatiu per a fer complir les mesures de seguretat i sanitàries per a fer front al *Covid de la Policia Local, realitzat amb anterioritat al toc de queda, s'ha tancat amb 90 denúncies per no portar màscares, consumir alcohol, fumar sense mantindre les distàncies, s'han denunciat dues festes en habitatges i desallotjat tres botellons, un d'ells en la Plaça Verge del Remei.

  Els agents han acudit al carrer Els Dos-cents, on el propietari de l'habitatge ha sigut denunciat per organitzar una festa privada en el seu domicili, així com un inquilí, al carrer Pintor Lorenzo Casanova, també sancionat per tindre una altra festa amb diverses persones en el seu domicili.

  La Policia ha intensificat al seu torn la vigilància i conscienciació ciutadana de l'obligada màscara alçant trenta-dues actes de denúncia durant aquesta passada jornada per no fer l'ús de la protecció amb l'objectiu de poder evitar contagis durant les nits i en els llocs d'oci d'Alacant.

  Dins de les intervencions realitzades per a vigilar els locals de restauració i oci es va sancionar a un local al carrer Primavera, que ha sigut denunciat el seu titular per incomplir l'horari de tancament i permetre que els clients fumen en el seu interior, i els agents van sancionar en les zones d'oci en la nit a dues persones que estaven fumant sense mantenien les distàncies de seguretat .

  Les unitats Goir, Fox i del Servei Nocturn de la Policia Local van haver de dissoldre tres botellons que se celebraven a la ciutat abans de les mitjanit, i es van imposar sis actes per consum d'alcohol, i quatre per substàncies estupefaents, així com quatre per incomplir l'ordenança de neteja.

  La Policia Local ha desplegat un ampli dispositiu de vigilància i disciplina de trànsit, realitzat diversos controls d'alcoholèmia, en els quals s'han denunciat a trenta-set conductors en diversos accessos, carrers de la ciutat i les platges per infraccions de velocitat, conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, entre altres.

  Entre les intervencions s'ha sancionat, entre les 24 i les 5 de la matinada, per conduir sota la influència de begudes alcohòliques cinc denúncies administratives i dos judicials, dos atestats per delicte contra la seguretat viària, una denúncia per ITV caducada, una per mancar de segur, vint-i-sis denúncies per excés de velocitat, una per drogues i mancar de permís de conduir amb pèrdua de total de punts, entre altres.

  Finalment informar que a les 23.55 hores, al carrer Bono Guarner , els bombers del SPEIS han acudiu a extingir un xicotet foc al costat d'uns contenidors.

  Pujar