19 d’octubre de 2020 19/10/20

Alacant suma més de 2.300 actes durant l'estiu per incomplir la normativa del COVID-19

Alacant suma més de 2.300 actes durant l'estiu per incomplir la normativa del COVID-19 - (foto 1)

  La Policia Local d'Alacant ha alçat 2.334 actes de denúncia entre els mesos de juliol i agost per incomplir diferents aspectes de la normativa contra el COVID-19. D'aquestes, 998 corresponen a juliol i 1.336 a agost. El conjunt d'aquestes propostes de sanció se circumscriu a establiments, no portar les obligades màscares, la pràctica del “botelló” o fumar en espais públics.

  José Ramón González, regidor de Seguretat, afirma que “encara que puga ser cridanera aqueixa xifra, i millor haguera sigut que fóra menor, es tracta d'un percentatge molt mínim d'incompliments. Això tenint en compte l'augment de la població a Alacant en els dos mesos principals de l'estiu. Analitzades aqueixes xifres des d'un altre punt de vista cal afirmar que un alt percentatge de la ciutadania ha complit les directrius en matèria sanitària per a evitar la propagació del coronavirus”.

  Les actes en establiments van sumar un total de 226 al juliol i agost. 59 en el primer mes i 167 a l'agost. El major número d'elles es van deure, principalment, a sobrepassar l'aforament permés i a no controlar, per part dels propietaris, la distància social entre els clients.

  Agost va ser el mes en què van augmentar les denúncies de la Policia Local per no portar màscara. De les 888 de juliol es va passar a les 1.011 del passat mes.

  El nombre de denúncies per la pràctica del “botelló” es va doblegar a l'agost respecte a juliol. Si en aquest mes van ser 51, a l'agost van arribar fins a les 115 per a totalitzar 166. Segons fonts de la Policia Local, el fet que l'oferta d'oci nocturn haguera de tancar a les 01.00 hores des del 18 d'agost ateses les indicacions de la Generalitat, va possibilitar que el consum d'alcohol en la via pública augmentara en llocs com les cales del Cap d'Hortes i a les platges com L'Almadrava, *Albufereta, Postiguet i Sant Joan. “Així, ens hem vist obligats a reforçar el servei de cap de setmana per a sancionar aquesta pràctica il·legal”, precisa l'edil.

  Finalment, la prohibició de fumar en espais públics, vigent també des del dimarts 18 d'agost, ha suposat 43 actes de denúncia per part dels efectius de la Policia Local.

  Pujar