elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alacant dispararà tres mascletàs els caps de setmana previs a Fogueres

Alacant dispararà tres mascletàs els caps de setmana previs a Fogueres
  • Reyes Martí, Germans Sirvent i Pirotècnia Ferrandez seran els encarregats d'omplir de pólvora els carrers de la ciutat

MÉS FOTOS
Alacant dispararà tres mascletàs els caps de setmana previs a Fogueres - (foto 2)
Alacant dispararà tres mascletàs els caps de setmana previs a Fogueres - (foto 3)
Alacant dispararà tres mascletàs els caps de setmana previs a Fogueres - (foto 4)

Les mascletàs, un dels actes més esperats i multitudinaris de quants es desenvolupen en els Fogueres de Sant Joan, comptaran enguany amb un nou patrocinador, l'empresa Mahou San Miguel que reforça el seu compromís amb la festa de Fogueres i la ciutat d'Alacant.

Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco; el regidor de Festes, Manuel Jiménez i el director regional de Mahou San Miguel, Jaime Valdés; que han estat acompanyats de la bellesa del foc d’Alacant, Marina Niceto.

Mahou porta més de 130 anys promovent el gaudi compartit i, com apunta Jaime Valdés: “sumant-nos a aquesta celebració volem secundar i fomentar les trobades de qualitat entre les persones, especialment entorn de l'oci i a la música”.

“En Mahou creiem que les trobades entre persones són essencials per a viure millor. Si hi ha alguna cosa que ens fa feliços és relacionar-nos amb les persones que tenim a prop i quina millor manera de fer-ho que en una celebració tan significativa per als alacantins com aquesta festa.”

Les mascletàs a concurs en la tradicional Plaza dels Estels es dispararan del 18 al 24 de juny, tal i con ha indicat el regidor de Festes, Manuel Jiménez. El calendari de trets s'anunciarà més endavant.

Però a més d'aquests trets, emmarcats dins dels dies grans de Fogueres, la Federació dels Fogueres de Sant Joan portarà la pólvora a diferents racons de la ciutat els caps de setmana previs a Fogueres.

“Després del tret d'eixida que serà el pregó de Fogueres, amb la seua festa i el seu castell de focs, volem que l'ambient fester seguisca present a la ciutat. I no hi ha millor preàmbul de les nostres festes oficials que la pólvora”, ha comentat Toñi Martín-Zarco, presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan.

“Per això”, ha continuat Martín-Zarco, “des de la Federació, i gràcies al patrocini de Mahou, dispararem tres mascletàs prèvies a Fogueres que portaran la il·lusió per la festa per tot Alacant, una promesa que vam fer quan arribem a la Federació, que la festa estiga en tots els nostres barris”.

Les mascletàs començaran el dia 4 de juny en la zona de Gran Via, amb la col·laboració del Centre Comercial Gran Via i disparada per Germans Sirvent. La següent serà l'11 de juny al PAU 5 per Pirotècnia Ferrandez i l'última de les prèvies serà el 12 de juny enfront dels jutjats de Benalúa, la dispararà Reyes Martí. Totes seran a les 14.00 hores.

Criteris per a participar en el concurs de mascletàs

Manuel Jiménez, regidor de Festes de l'Ajuntament d'Alacant, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa que les mascletàs de Fogueres es dispararan des del 18 al 24 de juny, “coincidint amb els dies centrals de Fogueres. En concret, des del dia de l'Entrada de Bandes, al de la cremà”. Jiménez ha anunciat la convocatòria del concurs per a determinar que pirotècniques i quins d'aqueixos dies dispararan en un certamen amb una duració mínima de 5’30’’ minuts, en cadascuna de les seues sessions, i un màxim de decibels establit en 130. “L'alliberament d'espai en la part superior de l'avinguda de Federico Soto permetrà que siguen al voltant de 800 persones més, les que puguen presenciar els trets pirotècnics” ha significat l'edil.

Castells de focs artificials

El calendari de tret de focs artificials, després que el jurat haja seleccionat les empreses, és el següent:

  • 25 de juny: Focs Artificials del Mediterrani, S. L. O
  • 26 de juny: Pirotècnia Zarzoso, S. L.
  • 27 de juny: Coeters Dragon, S. L.
  • 28 de juny: Pirotècnia Ferrández, S. L.
  • 29 de juny: Germans Ferrández, S. L.

Els trets es faran des de la platja del Cocó i hauran de tenir una duració mínima de 15 minuts, sense comptar els trons d'avís. Els castells seran preferentment aeris, encara que també podran comptar amb una part aquàtica. La pirotècnia guanyadora, segons el parer d'un jurat d'experts, rebrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros.

Pujar