elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Algemesí renova la seua imatge i comença a recollir propostes

  • Iniciem la ronda de contactes amb la ciutadania reunint-nos amb l’associació del Raval

Des de que en 2010 es posà en marxa el projecte aglutinador valencianista de més Algemesí, no hem parat d’adaptar-nos a les circumstàncies i d’escoltar a la gent, i per això hem pensat que calia renovar la nostra imatge per a que fora més dinàmica i pròxima.

És per això que hem encomanat a Joanra Estellés i Raül Hurtado, que ja ens elaboraren el logotip de 2015, unt nou logo, que serà el tercer del partit. Cadascun dels logos ha servit per a reflectir el moment que s’afrontava. A diferència del logo anterior, que s’havia elaborat en diversos colors finals sense que se’ns identificara en cap en concret, i on s’apostava principalment per la tipografia, en aquesta ocasió s’ha considerat que no calia apostar per un únic color, però sí per concretar una paleta cromàtica. De fet, donat que som un projecte en el que se sumen tres forces polítiques, s’ha optat per tres colors principals que, sent pròxims cromàticament, cadascú té el seu matís. Però aquesta diferència de matisos no impedeix que tots tres se combinen harmoniosament en el logo, tal i com passa en el nostre projecte. Finalment s’ha optat també per unes formes redones en la tipografia, que contrasta amb les formes rectilínies del logotip anterior. La conjunció de formes rodones, solapament tipogràfic i paleta de colors alegres però suaus, transmet una imatge de frescor i valentia, que pesem que és el que fa falta en els temps tan foscos i preocupants que corren.

En l’actual proposta continua jugant-se amb el signe de la suma, pel +. En aquesta ocasió no apareix, com abans, integrat en la paraula M+S, sinó que se’l separa per donar-li més pes visual al més. S’ha optat també per descompondre el + en els tres colors principals, així com per separar-lo espacialment -juntament amb la paraula Algemesí- per tal que orbite al voltant del més. Eixa separació ens permet descompondre el logo fàcilment i jugar gràficament amb ell en diferents circumstàncies.

Com que el lema que hem escollit per aquesta nova etapa és “Avancem amb valentia”, els dissenyadors han jugat amb eixe signe +, tant convertint-lo en els signe de la multiplicació, com dividint-lo en dues puntes de fletxa. Aquest joc permet visualment reflectir la idea de moviment i d’avanç, que és la principal idea que volem transmetre. Pensem que Algemesí duu massa anys sense evolucionar, sols canviant coses per canviar-les, però no transformant-se, i que això ha passat i passarà per falta de valentia. Fins i tot en aquesta ocasió, i per reforçar la idea i lema escollit, els dissenyadors han elaborat un xicotet vídeo de 19 segons, amb una música també molt alegre i encoratjadora, que ja podeu veure en youtube. En aquests dies estem traslladant el nou disseny gràfic a les nostres xarxes socials, i pròximament inaugurarem una nova pàgina en internet totalment renovada.

Però evidentment  la renovació de la imatge va acompanyada d’una renovació i avanç en l’acció i en el diàleg social. Per això hem començat a contactar amb alguns col·lectiu socials i culturals del poble per a que ens transmeten les seues inquietuds i propostes, i el primer dels contactes el tindrem el proper dilluns dia 13 amb l’Associació Nuevo Amanecer Gitano, l’associació més important del Raval. Entenem que és per aquest barri i aquest col·lectiu per on hem de començar, ja que és el barri i el col·lectiu que més necessitat té d’avançar, i el que menys ha avançat en el darrers anys per falta de polítiques locals valentes i innovadores que facen real la inclusió social.

A més de reunir-nos amb associacions i col·lectius, a partir del mes de març, quan l’oratge siga més favorable eixirem també a diferents places i llocs d’Algemesí per a recollir les inquietuds i propostes de la ciutadania. Sempre ens hem caracteritzar per ser un partit polític proper a la gent i que sap escoltar-la, i no va a ser diferent en aquesta ocasió. També hem creat una nova adreça electrònica lameuaproposta@algemesi.com,  per a que qui vulga ens faça arribar qualsevol proposta que pense que ha de formar part del nostre programa.

Pujar