elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alerta groga i taronja per altes temperatures en la Comunitat

Alerta groga i taronja per altes temperatures en la Comunitat
  • A la província de València es poden arribar a superar els 40 °C en zones de l'interior i el litoral

La Comunitat Valenciana amb un temps més que estival amb temperatures que podran arribar als 40 °C en algunes zones del territori valencià. A l'interior i litoral de la província de València s'aconseguiran els 42 °C i en punts del litoral alacantí les temperatures també seran extremadament elevades.

Per això, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta taronja en tant a l'interior com en el litoral valencià per altes temperatures entre la una de la vesprada i les vuit perquè oscil·laven entre els 38 °C en el litoral de València i 42 ªC a l'interior. Alacant, presenta alerta groga des de la una fins a les vuit de la vesprada per risc d'altes temperatures que arribaran als 36 °C.

En la resta del territori, la província de Castelló tindrà una temperatura mínima de 21 °C i una màxima de 33 °C. La resta de la província de València oscil·larà entre 22 ªC i 32 °C, mínima i màxima respectivament, i l'alacantina entre 24 ªC la mínima i 33 °C la màxima.

A més, el risc d'incendis és extrem en la zona interior de la província de València i en el litoral i interior nord de l'alacantina. La resta del territori valencià presenta un risc alt d'incendis menys en el litoral de Castelló que és baix.

Sens dubte avui i el cap de setmana serà un dels més calorosos d'aquest estiu, ja que, a més, existeix la probabilitat de calitja en el terç sud.

Els experts recomanen que en les hores del migdia, que és quan les temperatures són més altes, no s'isca al carrer i s'estiga en una zona de la casa fresca. En aquests dies hidratar-se amb molta aigua i no realitzar menjars copiosos serà fonamental per a poder suportar la xafogor en tot el territori valencià.

Pujar