6 de juliol de 2020 6/7/20

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana que el municipi siga declarat lliure de prostitució

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre demana que el municipi siga declarat lliure de prostitució - (foto 1)
  • El grup municipal socialista presenta una moció amb motiu de la celebració del Dia de la Dona perquè l’ajuntament elabore polítiques d'igualtat de caràcter transversal

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha presentat una moció per a ser debatuda el ple d’este mes amb motiu de la celebració del Dia de la Dona el pròxim 8 de març i en la que sol·licita que el municipi siga declarat lliure de tràfic de persones, prostitució i violència masclista. El grup municipal socialista insta a què des de l’ajuntament “encoratgem la resta de les institucions a continuar treballant per la igualtat i a avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere”.

Així mateix, en l'escrit es manifesta la “importància” del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, i la “dotació i continuïtat pressupostària” per a garantir la seua aplicació. La moció socialista també demana a les administracions públiques “un finançament suficient” per a dur a terme les polítiques d'igualtat, així com les polítiques educatives i les socials. “Ens fan falta unes polítiques àmplies, no es tracta de resoldre situacions d'especial precarietat de caràcter existencialista sinó de garantir els drets de la ciutadania, i és urgent que desaparega la discriminació que patim en el finançament”, explica la regidora socialista Sara Cucala Peraire.

A més a més, Cucala Peraire considera, i així es reflecteix a la proposta, que com a ajuntament “ens hem de comprometre a elaborar polítiques d'igualtat de caràcter transversal i, en el pressupost, a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d'igualtat tant per a la ciutadania com per a les plantilles municipals, i donar compte periòdicament”.

El grup socialista municipal a l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre també insta a impulsar polítiques que fomenten la conciliació, la corresponsabilitat, així com la no discriminació de la dona, per a propiciar l'eliminació de polítiques “que encara es donen de forma encoberta en determinades professions, en què les dones embarassades són penalitzades pel simple fet de ser mares i avaluades amb un rendiment anormal”, argumenta la regidora del PSPV-PSOE.

Per últim, la moció arreplega la necessitat de propiciar des de les diferents àrees municipals, que totes les persones, quan així ho necessiten, compten amb l'atenció necessària mitjançant els serveis públics, “perquè les tasques de cura familiar no suposen una desigualtat a l'hora de la integració efectiva de la dona en la vida laboral i/o en la seua carrera professional”.

Pujar