22 d’octubre de 2020 22/10/20

Un pres perillós apunyala a diversos funcionaris en la presó d'Albocàsser

Un pres perillós apunyala a diversos funcionaris en la presó d'Albocàsser - (foto 1)
  • Quatre treballadors van haver de ser atesos després que el reu es fabricara amb cristalls diversos objectes tallants i els atacara

La secció sindical de CSIF Presons de Castelló denuncia un nou capítol de violència ocorregut en la vesprada del diumenge, 13 de setembre de 2020, en l'establiment penitenciari de Castelló II (Albocàsser).

Segons relaten des del sindicat, l'agressor és un intern classificat de màxima perillositat i que ja ha provocat altres incidents en diverses presons. Aquest reu del mòdul d'aïllament, després de destrossar la seua cel·la, es va fabricar amb cristalls diversos objectes tallants i punxants, amb els quals “amb una violència inusitada intente provocar el màxim mal als funcionaris”, resultant ferits amb corts als braços tres treballadors i un altre més la fractura d'una mà.

CSIF, qualifica aquesta agressió de màxim risc i explica que, en un primer moment, els treballadors van ser atesos en la Infermeria del centre per l'infermer de guàrdia, si bé, “la falta de metge de guàrdia durant els caps de setmana va poder tindre conseqüències de major gravetat en successos d'aquesta magnitud”.

Els funcionaris van ser traslladats davant aquesta absència de facultatius als seus respectius serveis sanitaris externs per a poder ser atesos, tres d'ells de ferides i corts de diversa consideració, i de la fractura a la mà el quart agredit.

Donades les imprevisibles conseqüències que poden derivar-se d'un incident com aquest, CSIF exigeix al director del centre penitenciari que dirimisca les possibles responsabilitats que han portat al succés i recorda que “és la seua responsabilitat prendre les mesures necessàries perquè no es tornen a repetir aquest tipus de fets”.

“No se'ls pot donar ni un centímetre d'avantatge ni prometre falses expectatives - matisen- només cal seguir i exigir amb ells l'estricte compliment rigorosament de l'estipulat legalment d'acord amb la seua classificació regimental”.

CSIF conclou manifestant el seu reconeixement i solidaritat amb els funcionaris afectats i el seu desacord amb la laxitud en l'aplicació de les mesures de control d'interns amb un historial perillós.

Pujar