elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre realitza 26 serveis de mediació policial durant el 2020

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre realitza 26 serveis de mediació policial durant el 2020
  • Les mediacions, que realitzen agents especialitzats de la Policia Local, es van posar en marxa en 2018 i serveixen per a resoldre conflictes relacionats amb la convivència ciutadana i l'àmbit rural

El servei de mediació de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, que es desenvolupa a través de la Policia Local, ha realitzat 26 serveis durant l'any 2020 el que demostra l'increment de l'ús d'aquest mecanisme d'atenció ciutadana, que es va posar en marxa en 2018 i que cada any ha anat utilitzant-se més per part dels veïns i veïnes del municipi. La mediació policial té com a objectiu ajudar les persones a resoldre de la millor forma possible les situacions de conflicte que puguen sorgir de la convivència com a molèsties per sorolls, olors, danys o conflictes per bogues en l'àmbit rural, entre altres.

Les mediacions es duen a terme per agents especialitzats i s'assegura en tot moment absoluta confidencialitat. És un servei totalment gratuït i se sol·licita en el registre de l'Ajuntament a Alcalà de Xivert i les Oficines Municipals de Alcossebre, mitjançant registre d'entrada, indicant les dades de la persona sol·licitant i indicant breument el motiu de la sol·licitud.

L'Inspector Cap de la Policia Local, Abel Serret, valora molt positivament les actuacions que s'estan duent a terme durant aquests anys de servei ja que “gràcies a aquest i tenint en compte les valoracions dels usuaris, podem afirmar que es facilita la convivència entre veïns i s'evita que els conflictes sorgits hagen d'arribar a llargs processos judicials que acaben per trencar relacions”.

La regidor de Seguretat Ciutadana, Selene Blázquez, també fa un balanç positiu del servei ja que “a la vista dels bons resultats obtinguts, volem continuar apostant per aquesta mena d'accions que possibiliten a la Policia Local continuar treballant amb la proximitat i proximitat amb la qual sempre es dirigeixen als nostres veïns”.

Pujar