elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza un taller formatiu per a persones cuidadores de malalts d’Alhzeimer

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza un taller formatiu per a persones cuidadores de malalts d’Alhzeimer
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza un taller formatiu per a persones cuidadores de malalts d’Alhzeimer
  • Té com a objectiu millorar la qualitat de vida de cuidadors i persones malaltes i oferir major informació, recursos i suport psicològic a les persones cuidadores

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha coordinat la celebració d'un taller formatiu per a cuidadors i cuidadores de persones amb la malaltia de Alhzeimer o altres demències. El taller va començar el 18 d'octubre i es prolongarà fins al 27 d'octubre i s'imparteix en l'edifici municipal CESAL d'Alcalà.

La Fundació Alhzeimer Salomé Moliner coordina la participació de professionals, el consistori posa a disposició les seues instal·lacions i material i organitza l'assistència de cuidadors i cuidadors i, a més, compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana.
Les classes teòriques i tallers pràctics s'impartiran per psicòloga, treballadora social, terapeuta ocupacional i fisioterapeuta i tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida del cuidador o cuidadora principal i de la persona malalta, fer costat als cuidadors i cuidadors oferint-los informació i recursos i afavorir l'intercanvi d'experiències i sentiments comuns amb altres cuidadors i familiars.

Tot això es treballarà per mitjà de continguts com conèixer què és la malaltia d'Alzheimer i alteracions de la conducta davant demències, com comunicar-se amb la persona malalta, com ajudar-la en les seues activitats diàries, com cuidar-la de la manera més adequada, i d'altra banda, la importància de cuidar la salut del cuidador principal i oferir suport als familiars i cuidadors.

La regidora de Benestar Social, Melina Fradejas, ha destacat “la importància que de persones que es dediquen a cuidar els seus familiars, amb malalties tan complicades com el Alhzeimer, accedisquen a tallers com aquest en el qual, a més de formar-se i així millorar l'atenció cap al malalt, troben suport psicològic i compartisquen la seua experiència amb persones que estan en les seves mateixes circumstàncies”.

Pujar