elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre aprova el I Pla Local de Joventut

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre aprova el  I Pla Local de Joventut
  • Analitza la situació de la joventut de la població i planifica actuacions a realitzar fins a 2024 en àmbits com l'oci, la participació, la formació o l'ocupació

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat el I Pla Local de Joventut, un nou instrument a través del qual aplicar les diferents polítiques juvenils a desenvolupar des del consistori, entre 2022 i 2024. L'elaboració del Pla ha comptat amb un primer procés de diagnòstic en el qual s'ha analitzat la realitat juvenil i un procés participatiu amb la finalitat de conèixer les demandes, inquietuds i necessitats dels i les joves de la localitat. A la participació s'han sumat també informants clau, com a membres de la comunitat educativa, personal tècnic i representants polítics i instruments com el I Fòrum Jove. El Pla respon a les necessitats plasmades per la joventut donant resposta a qüestions com potenciar l'autonomia i emancipació d'adolescents i joves, vetllar per la seua salut i benestar o facilitar l'accés a espais, serveis i recursos dirigits a la joventut.

Dins de les actuacions a realitzar contempla: en participació i informació juvenil, cursos informatius, impulsos dels Fòrums Joves, projecte Irta Corresponsals, programació de tallers, grups de diàleg i activitats de foment de l'associacionisme; en educació i formació, consolidació del programa JOOP, informació sobre recursos educatius, implementació del Pla de Formació Jove, cursos per a la cerca d'ocupació; en emancipació i ocupació, informació sobre ajudes al lloguer, impuls de programes d'inserció laboral i emprendedoría juvenil; en oci educatiu i educació en valors, programació del Casal Jove, activitats estiuenques del Campus Jove, celebració del Dia Internacional de la Joventut, col·laboració amb la Regidoria d'Igualtat per a activitats de prevenció de la violència de gènere; en sostenibilitat i medi ambient, activitats d'oci saludable a l'aire lliure, rutes per espais naturals i en salut i educació emocional, promoció de la salut sexual i prevenció de conductes de risc.

El Pla s'ha elaborat per part de personal tècnic del Departament de Joventut municipal, contractat a través d’un Pla de Municipalització de l'Institut Valencià de la Joventut.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “aquest Pla de Joventut ens ha de servir de guia per a conèixer quins interessos i necessitats tenen els nostres i les nostres joves i com a full de ruta per a planificar programes i activitats a desenvolupar durant els pròxims anys”.

Demà divendres 27 s'inaugurarà el nou Casal Jove municipal, espai des del qual se centralitzaran les diferents accions de política juvenil a desenvolupar en el municipi.

Pujar