3 de juny de 2020 3/6/20

Els habitatges que no tinguen llum i aigua també pagaran la taxa de residus

Els habitatges que no tinguen llum i aigua també pagaran la taxa de residus - (foto 1)
  • El Consorci de la Zona I rebutja les al·legacions de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha votat avui en contra de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per valorització i eliminació de residus del Consorci, al no haver-contemplat les al·legacions presentades pel consistori en què se sol·licitava que els habitatges que no estan donats d'alta de llum i aigua es consideren no habitables i, per tant, no paguen la taxa. Amb aquesta al·legació, se sol·licitava que la taxa s'adeqüés a l'ordenança municipal que deixa exemptes del pagament als habitatges que no tenen subministrament de llum i aigua.

Per a quedar fora del pagament de la taxa, els habitatges hauran de presentar un document tècnic oficial en què es certifique que estan en estat ruïnós i no habitable. El regidor José Colom, representant de l'Ajuntament en el Consorci, explica que "he preguntat expressament als responsables del Consorci i han explicat que, perquè un habitatge quede exempt del pagament, s'ha de presentar un certificat tècnic segons la qual l'habitatge no és habitable i no n'hi ha prou que no estiga donat d'alta d'aigua i llum".

"L'Ajuntament continua defensant els interessos dels veïns ja que, com sempre hem mantingut, no ens sembla bé que habitatges que no tenen llum ni aigua paguen la taxa", en paraules de l'alcalde Francisco Juan, que ha insistit que "volem que els nostres veïns tinguen clar que hem fet tot el que estava a les nostres mans i no ens hem quedat callats davant del que considerem que és injust ja que demanàvem que es respectés la nostra ordenança local. Per a això, no ens ha importat ser l'únic municipi de la Zona I que ha votat en contra de l'ordenança". L'Alcalde ha recordat que aquest tema va tenir recorregut a nivell municipal ja que "per part del Grup Municipal Socialista, se'ns va arribar a acusar que mentiem i ara ha quedat demostrat que no i que, malauradament, els habitatges que no tenen llum i aigua hauran de pagar la taxa del Consorci".

El Consorci tampoc ha estimat l'altra al·legació presentada per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre perquè els habitatges disseminats, als quals no es presta el servei de recollida d'escombraries, queden exempts del pagament de la taxa.

Pujar