24 de setembre de 2020 24/9/20

Comença la remodelació de la plaça Just Zaragozà d'Alcalà

Comença la remodelació de la plaça Just Zaragozà d'Alcalà - (foto 1)

    Els treballs de remodelació de l'eix viari format per les places Just Zaragozà i Juan Vilanova d'Alcalà de Xivert han començat per la zona de la plaça Just Zaragozà. En aquests dies, s'està realitzant l'aplec de materials i s'acotarà la zona en la qual s'actuarà de forma immediata, delimitada per la glorieta central. En aquest espai, està previst que la setmana pròxima comencen ja les tasques d'enderroc de voreres i construcció dels nous elements decoratius, en aquest cas conservant el pou existent, així com la instal·lació de nou mobiliari urbà. Aquesta zona quedarà tancada no suposant cap obstacle per al pas de la desfilada de Carnestoltes. Després de les dates festives, els treballs s'estendran a la resta de la plaça Just Zaragozà i a la plaça Joan Vilanova, per no impedir el pas de la desfilada del Carnestoltes i la instal·lació del sambòdrom. Les obres tenen un cost de 170.000 euros, provinents dels romanents de tresoreria de l'any 2017 obtinguts de l'estalvi generat per l'Ajuntament.

    L'Alcalde Francisco Juan ha explicat que "l'obra modernitza un dels principals eixos del nucli d'Alcalà, fent-lo més còmode i habitable per als veïns, però, alhora, també aporta solucions a la convivència entre la circulació de vehicles i els vianants, fent més segur transitar per les dues places". L'Alcalde ha insistit que "precisament si l'obra no ha començat abans ha estat perquè s'ha estat buscant com millorar la circulació, per tenir més seguretat viària".

    El projecte s'ha pensat com una oportunitat per millorar l'entorn urbà d'Alcalà, tal com recull el Pla Estratègic de Turisme. La remodelació connectarà les dues places creant un espai que fomente la convivència amb estètica comuna i elements vertebradors com la vegetació. S'instal·laran elements que afavorisquen les àrees de descans, com pèrgoles i murets. El projecte també inclou la posada en valor d'elements decoratius ja existents, com el pou de la plaça Just Zaragozà o el monòlit commemoratiu a la plaça Joan Vilanova.

    Pujar