7 de desembre de 2019 7/12/19

Avancen les obres del Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcossebre

Avancen les obres del Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcossebre - (foto 1)
  • S'habilita una sala de recepció turística en la qual s'informarà als visitants sobre el valor arqueològic i etnològic de l'enclavament

MÉS FOTOS
Avancen les obres del Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcossebre - (foto 2)

Les obres de construcció del nou Centre d'Interpretació Etnològica de l'ermita de Santa Llúcia d'Alcossebre avancen a bon ritme i ja s'estan condicionant les noves sales a l'edifici annex a l'ermita, que serviran com a espais de recepció de visitants i d'exposició. S'ha eliminat un envà existent, amb la finalitat de crear un espai més ampli i s'estan instal·lant nous paviments i reparant i condicionant els murs. Després dels treballs constructius, s'incorporaran els materials que integraran la zona expositiva, com panells informatius que permetran descobrir la cultura i història local, l'abast de les restes trobades en el jaciment, etc. L'actuació es complementarà amb projecció d'un vídeo explicatiu, així com aplicacions per a dispositius mòbils o de realitat augmentada o amb codis QR per guiar la visita.                                             

El projecte, la redacció i execució del qual va a càrrec de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, està inclòs en el programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, el que suposa rebre un ajut 50.692 euros i s'ha inclòs en la línia d'ajuts destinada a projectes locals per a la protecció, conservació o recuperació de béns del patrimoni cultural valencià.

L'ermita de Santa Llúcia està reconeguda com a Bé d'Interès Cultural al que s'uneix l'interès i valor del jaciment arqueològic -inclòs en el projecte de la Diputació Provincial "Castelló Arqueològic”- i la seua importància estratègica al llarg de la història, a causa de seva localització de domini de la costa mediterrània. El projecte planteja aprofitar tot el potencial de l'enclavament -paisatgístic, patrimonial i històric per a convertir-lo en un centre de recepció de visitants que permetrà fomentar un nou atractiu turístic, fet que suposa aplicar les directrius del Pla Estratègic de Turisme.

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre en funcions, Francisco Juan, ha recordat que "des del 1996 no hem parat de treballar en la recuperació de l'ermita de Santa Llúcia i incorporant nous recursos, com el mirador panoràmic, i ara el Centre d'Interpretació. És un espai únic del nostre municipi i l’hem d'aprofitar a tots els nivells ".

ocultar
Avancen les obres del Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcossebre
Pujar