elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert estrena la nova ruta guiada turística "L'Herència Poètica"

Alcalà de Xivert estrena la nova ruta guiada turística "L'Herència Poètica"
  • A través de l'itinerari es coneixen els principals monuments del nucli d'Alcalà i es comparteixen fragments literaris inspirats en els espais que es visiten

La nova activitat turística "L'Herència Poètica", inclosa en les activitats organitzades per la Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre en aquesta Setmana Santa i Pasqua, s'estrenarà el dissabte 10 d'abril, a les 19.00h, partint de la plaça de l'Església. Es tracta d'una ruta guiada pel centre històric d'Alcalà de Xivert, en la qual es visiten la plaça de l'Església, el campanar, la plaça Justo Zaragozà, la plaça Sant Joan, les cases modernistes del carrer Sant Ferran, la plaça del Mercat o la casa consistorial. En determinats punts del recorregut, es lligen fragments literaris triats perquè guarden relació amb l'espai que es visita, per la seua temàtica, moment històric o que serveixen d'inspiració. Com a exemple, el poema de Rosalía de Castro "Las campanas " es recita al costat de l'emblemàtic campanar; el poema "He mirat aquesta terra" de Salvador Espriu es recita en la plaça de l'Església; un fragment de "Ladrón de sábado" de Gabriel García Márquez serveix per a situar-nos a l'entorn de façanes modernistes del carrer Sant Ferran o el poema "Res no m'ha agradat tant" de Vicent Andrés Estellés serveix per a rememorar el sabor d'uns certs aliments en la plaça del Mercat i el "Cuento de horror" de Marco Denevi es llegirà al costat de l'antiga presó. Els fragments es completen amb poesies d'Elvira Sastre i Gloria Fuertes. També es recita un poema de l'escriptor local Tximo Pitarch.

"Hem volgut aprofitar la gran acceptació de la ruta L'Herència del Temple per a oferir una variant, utilitzant el mateix recorregut però enriquint-la amb fragments literaris. Aquesta Setmana Santa estrenem aquesta nova ruta i pensem incorporar-la al calendari anual d'activitats turístiques", ha explicat la regidora de Turisme, Selene Blázquez.

Per a assistir a la ruta, cal realitzar reserva prèvia en la Tourist Info Alcossebre a través del telèfon 964 412 205.

Pujar