elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre serà municipi pilot per a definir com actuar a les platges de la província

Alcalà-Alcossebre serà municipi pilot per a definir com actuar a les platges de la província
  • El Patronat Provincial de Turisme ha triat les platges del municipi per la seua diversitat, per a confeccionar els models de Pla de Contingència de Platges i Pla d'Emergència que aplicaran tots els municipis

MÉS FOTOS
Alcalà-Alcossebre serà municipi pilot per a definir com actuar a les platges de la província - (foto 2)

El Patronat Provincial de Turisme ha triat Alcalà-Alcossebre com a municipi pilot per a redactar un Pla de Contingència de Platges i un Pla d'Emergència, en els quals es plasmen les noves mesures per a garantir la seguretat i higiene a les platges. Una consultora realitzarà tots dos plans, basant-se a les platges de Alcossebre i, posteriorment, els models es traslladaran a la resta de municipis costaners de la província perquè s'apliquen. Aquests plans començaran a redactar-se de manera imminent.

El motiu pel qual s'ha triat Alcalà-Alcosebre és la diversitat de tipologies a les seues platges ja que el municipi compta amb platges urbanes, naturals i cales integrades al Parc Natural de la Serra d’Irta. Això servirà com a exemple a la resta de municipis a l'hora de prendre aquests plans com a referència.

Des de la Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre, s'estava treballant ja per a implementar les orientacions proporcionades des de la Generalitat Valenciana en qüestions com el control d'aforaments, control d'accessos i funcions del serveis de socorrisme i salvament i ara es col·laborarà amb el Patronat, en tot el possible, per al desenvolupament dels plans.

“Valorem molt positivament que el Patronat Provincial haja triat Alcalà-Alcossebre com a municipi pilot per a elaborar els Plans i que, d'aquesta manera, es facilite a tots els Ajuntaments quines mesures ha d'adoptar i com aplicar-les”, ha destacat l'Alcalde Francisco Juan. “Amb la situació en la qual ens deixa la pandèmia és fonamental que totes les administracions posen de la seva part i s'ajude als Ajuntaments en tot el possible”, ha conclòs.

Pujar