22 d’octubre de 2020 22/10/20

Alcalà-Alcossebre recorre a romanents de tresoreria per a sufragar reparacions del litoral davant la falta d'inversió per part d'altres administracions

Alcalà-Alcossebre recorre a romanents de tresoreria per a sufragar reparacions del litoral davant la falta d'inversió per part d'altres administracions - (foto 1)
  • Francisco Juan: “Necessitem que arriben inversions d'altres administracions per a reparar els danys provocats pel temporal ja que el turisme és un sector econòmic fonamental per al nostre municipi”

MÉS FOTOS
Alcalà-Alcossebre recorre a romanents de tresoreria per a sufragar reparacions del litoral davant la falta d'inversió per part d'altres administracions - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat destinar 51.000 euros provinents dels romanents de tresoreria de 2019 a obres d'emergència per a realitzar reparacions dels danys provocats pel temporal Gloria. Aquestes actuacions consistiran en reubicació d'arena a la platja de les Fonts, la reparació d'un col·lector a la platja del Carregador, reparació de camins i d'infraestructures viàries del camí L’Atall. L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “ja vam aprovar una declaració institucional sol·licitant celeritat però dos mesos després les inversions segueixen sense arribar: Generalitat Valenciana ha publicat una línia d'ajudes que encara no ha pagat i del Govern central no ens ha arribat absolutament res ni Costes ha començat a actuar en el que ha de reparar. Només havien d'haver copiat el que es va fer en 2017, quan també va haver-hi un temporal el mes de gener i per a Setmana Santa estava tot reparat” i ha insistit que “hem d'insistir tots perquè és urgent el suport de totes les administracions, ja que el turisme en un sector econòmic fonamental per al nostre municipi i hem d'estar en les millors condicions”.

També s'ha aprovat destinar 137.940 a una obra de sanejament amb la qual s'assegurarà la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts i es destinaran 12.076 euros a la millora d'enllumenat en el camí Cervera i 15.666 a la millora de l'enllumenat al carrer Murs. Un altre dels punts aprovats per unanimitat ha sigut suplementar la partida relativa a la reforma del centre de salut d'Alcalà, ja existent en el pressupost 2020, amb 20.000 euros per a poder realitzar la col·locació d'un fals sostre, després de la petició dels tècnics del Departament de Salut, amb els quals es coordina, des de l'Ajuntament, l'execució de l'obra.

La regidora d'Hisenda, Maria Agut, ha recalcat que “si podem disposar d'aquests diners per a realitzar aquestes actuacions és gràcies a la bona gestió que ens permet comptar amb romanents de tresoreria, en liquidar el pressupost. En aquest cas, un total de 900.000 euros amb els quals continuarem invertint a millorar el nostre municipi”.

Pujar