elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre inaugura el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia

Alcalà-Alcossebre inaugura el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia
  MÉS FOTOS
  Alcalà-Alcossebre inaugura el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia - (foto 2)
  Alcalà-Alcossebre inaugura el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia - (foto 3)

  El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia, a Alcossebre, ha obert avui les portes, en un acte que ha comptat amb una àmplia representació d'entitats i col·lectius locals. Situat al costat de l'ermita de Santa Llúcia, es tracta del primer centre d'interpretació i recepció de visitants de la província situat pràcticament a peu de jaciment arqueològic. Precisament, en aquest nou espai cultural s'exposen les recreacions de les principals restes arqueològiques trobades en les successives campanyes realitzades per part de Servei d'Arqueologia de la Diputació Provincial de Castelló i l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre al jaciment de Santa Llúcia, com a peces de ceràmica datades en diferents èpoques i d'orfebreria. També s'han realitzat maquetes que reconstrueixen com eren tallers i cases de segle VII a.C i el poblat i castell durant l'època islàmica, als segles XI-XII. El centre de recepció de visitants es completa amb una zona destinada a la projecció d'un audiovisual que explica la importància històrica i estratègica de Santa Llúcia al llarg de la història.

  L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que "en el nostre municipi, comptem amb un extens patrimoni però no ens hem quedat aturats contemplant-lo sinó que hem apostat per preservar-lo, posar-lo en valor i, com en aquest cas, difondre'l perquè ens servisca per atreure visitants i mostrar la nostra història ". Juan ha agraït "a totes les persones que han participat en les diferents campanyes arqueològiques desenvolupades al llarg dels anys i a tots els que han investigat sobre Santa Llúcia, el que ens ha permès conèixer com vivien els nostres avantpassats i ara exposar-lo i explicar-ho".

  L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre s'ha fet càrrec de la construcció d'aquest nou espai cultural que ha tingut un cost total de 122.675 euros i ha rebut 50.692 euros de el programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana i 12.673 euros de la Diputació Provincial.

  El Centre podrà visitar durant els caps de setmana, festius, Setmana Santa i durant l'estiu.

  Pujar